Πριν την Elena Rosell στη Moto2 αλλά μετά την Taru Rinne στα 125cc, υπήρχε η Katja Poensgen στα GP250.

Από τα GP έχει αποσυρθεί εδώ και 7 χρόνια, όμως τώρα βρήκε θέση στην ομάδα Münch Racing και θα αγωνιστεί στα κύπελλα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών FIM-e και TTXGP.

Η Münch Racing είναι η ομάδα του Matthias Himmelmann, ο οποίος αναδείχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής TTX GP. Μοτοσυκλέτα της ομάδας είναι η Münch TTE.

H Κάτια δοκίμασε για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα αυτή τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά τον αγώνα FIM-e-Power που διεξήχθη στο Schleiz της Γερμανίας. Η εμπειρία της δοκιμής οργανώθηκε στο πλαίσιο της τηλεοπτικής εκπομπής «BIKE – Polo Motorrad Magazin» στην οποία ήταν συμπαρουσιάστρια.

Ένα χρόνο μετά δηλώνει έκπληκτη για την πρόσκληση να αγωνιστεί με την ομάδα, πρόσκληση που έγινε εφικτή όταν η Münch απέκτησε νέο, ισχυρό χορηγό την Windreich AG, η οποία κατασκευάζει ανεμογεννήτριες.

Η Katja Poensgen παραμένει ακόμη και σήμερα η μοναδική γυναίκα που έχει πάρει βαθμούς σε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος ταχύτητας. Ήταν στην κατηγορία των 250 κ.εκ. στο Mugello το 2001, όπου είχε τερματίσει στη 14η θέση οδηγώντας μια Aprilia.

Κόρη του Bert Poensgen, εισαγωγέα της Suzuki στη Γερμανία, έκανε τον πρώτο της αγώνα με μοτοσυκλέτες στα 17 της χρόνια, στο ADAC Juniors cup του Nurburgring. Μόλις 2 χρόνια αργότερα, το 1995, ήταν πρωταθλήτρια στο θεσμό, ξεκινώντας μια σημαντική καριέρα στις πίστες. Σταμάτησε τους αγώνες το 2004 και το 2005 έφερε στον κόσμο μία κόρη.

Τώρα, 7 χρόνια μετά επιστρέφει δηλώνοντας: «Όταν πέρυσι δοκίμασα την Münch TTE για την εκπομπή Polo Motorbike Magazine στο Schleiz, είχα νιώσει πολύ ωραία. Τώρα είμαι ακόμα πιο ενθουσιασμένη, ειδικά καθώς θα τρέξω δίπλα στον Matthias Himmelmann στους αγώνες FIM-e και TTXGP».