Δε θα την μάθουμε ποτέ την πραγματική αιτία του κλαταρίσματος του Vettel στο Grand Prix του Abu Dhabi, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner. Για την αυστριακή ομάδα όπως και για την Pirelli, το κλατάρισμα οφείλεται σε κάποιο ξένο αντικείμενο που υπήρξε στην πίστα.

«Συνεργαστήκαμε πλήρως με την Pirelli ώστε να βρούμε μιαν απάντηση αλλά δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει τίποτα στα δεδομένα που να αποδεικνύει ότι κάτι πήγε στραβά με το ελαστικό. Πιστεύουμε ότι η πιο πιθανή αιτία για το κλατάρισμα ήταν ένα ξένο αντικείμενο το οποίο διείσδυσε στο ελαστικό, αλλά μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια», δήλωσε ο Horner στο Autosport.

Δεν έφταιγε η υπερθέρμανση των ελαστικών που δημιουργήθηκε από τα αέρια των εξατμίσεων του μονοθεσίου, σύμφωνα με τον Βρετανό. Συνέχισε λέγοντας πως η κάμερα που βρισκόταν στο μονοθέσιο του Jenson Button έδειξε να βγαίνει καπνός από το πίσω δεξί ελαστικό του Vettel στην εκκίνηση, ο οποίος προπήθλε από κάποιο σημείο της RB7 που καιγόταν και όχι από σπινάρισμα. «Υπήρχε κάποιο φθαρμένο σημείο του αμαξώματος το οποίο καιγόταν, και αυτό μας έδωσε την εντύπωση ότι ο καπνός προήλθε από το ελαστικό μετά την εκκίνηση. Η διαδικασία εκκίνησης του Sebastian ήταν η ίδια με του Mark. Επίσης είχαμε τις ίδιες ρυθμίσεις όπως και πριν οπότε δεν υπήρχε προφανής λόγος για ένα ξαφνικό πρόβλημα».

Πηγή: formulaena.gr