Την φετινή έκθεση του Τόκιο επέλεξε η Honda για να παρουσιάσει αρκετά καινούρια πράγματα, μεταξύ των οποίων, και δύο νέα εντυπωσιακά πρωτότυπα, τα Small EV Concept και AC-X.

Πολλά από τα μελλοντικά της σχέδια σε διάφορα επίπεδα θα αποκαλύψει η Honda στη φετινή έκθεση του Tόκιο που πραγματοποιείται από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Ξεχωρίζουνε οι δύο σημαντικότερες πρεμιέρες από πλευράς της ιαπωνικής φίρμας, οι οποίες αφορούν στα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πρωτότυπα Small Sports EV Concept και AC-X.

Το Small Sports EV Concept δείχνει τις προθέσεις της Honda να επενδύσει σε σπορ μελλοντικά μοντέλα με προφίλ πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Άλλωστε, τα γράμματα EV σημαίνουν πως το νέο αυτό πρωτότυπο θα είναι ηλεκτρικό, ενώ η εμφάνισή και το κουπέ ύφος του παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα, υπάρχει η εκτίμηση ότι πολλά από τα αισθητικά του στοιχεία θα επηρεάσουν σημαντικά τα μελλοντικά μοντέλα της Honda. Για την ώρα βέβαια, αρκούμαστε σε εκτιμήσεις αφού τα τεχνικά του χαρακτηριστικά παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Το βέβαιο είναι πως αυτό το concept θα απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, το δεύτερο σημαντικό μοντέλο, το AC-X εκφράζει και αυτό μία περιβαλλοντικού ύφους επένδυση για το μέλλον. Είναι υβριδικό με τεχνολογία επαναφόρτισης σε μπρίζα και 4θυρο αμάξωμα με έντονα κουπέ στυλ.

Σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά το υδρογονοκίνητο FCX Clarity και μάλιστα δεν αποκλείεται να αποτελεί μια εξελιγμένη εκδοχή αυτού. Γενικά δείχνει τον προσανατολισμό της Honda στο να δημιουργήσει οικολογικά μοντέλα με οικογενειακό στυλ.

Ούτε για αυτό δεν διευκρινίζονται αναλυτικά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν θα είναι υπερβολή να ειπωθεί πως πρόκειται για το αυτοκίνητο που μας δείχνει τα πρότυπα στα οποία θα βασιστεί ένα μελλοντικό 3θυρο Civic.

Τέλος, η Honda θα «εκμεταλλευτεί» τη φετινή έκθεση του Τόκιο για να δείξει και Smart Home System. Πρόκειται για σύνολο οικολογικών λύσεων για τα σπίτια του μέλλοντος, με εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας που ανέπτυξε η ίδια η ιαπωνική φίρμα, με έξυπνες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές, στοχεύοντας στη μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων του σπιτιού και κατά προέκταση και στον περιορισμό των εκπομπών CO2.

Πηγή: autotriti.gr