Οι αναβαθμίσεις που υπέστη το Volvo XC70 είναι εξελικτικές, αφού το ραφινάρισμα αφορά στις ποιοτικές λεπτομέρειες, στα πλήρη συστήματα ασφαλείας και στη βελτιωμένη, στα σημεία, γκάμα κινητήρων.

Παρόλο που το XC70 τοποθετείται ψηλότερα από το νέο S60 στην γκάμα της Volvo, ωστόσο είναι το δεύτερο που επωφελήθηκε πλήρως των νέων τεχνολογιών ασφαλείας. Τώρα ήρθε η ώρα και για το πολυτελές crossover να αναβαθμιστεί τεχνολογικά και να φρεσκαριστεί διακριτικά.

Μπορεί στο εσωτερικό του αναβαθμισμένου XC70 να μην παρατηρήσετε με την πρώτη τα αλουμινένια σιρίτια στο ταμπλό, το νέο δέρμα στα καθίσματα, και το νέο τριάκτινο τιμόνι, αλλά σίγουρα θα εντοπίσετε την 5ιντση οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και τα νέα κουμπιά στην κεντρική κονσόλα. Όλα αποτελούν στοιχεία του Volvo Sensus που ομαδοποιεί τις λειτουργίες των υποσυστημάτων.

Μεταξύ αυτών, βρίσκουμε πλέον και τα νέα συστήματα ασφαλείας της Volvo, που γνωρίσαμε στο S60, όπως το Pedestrian Detection με Full Auto Brake, το City Safety και το Adaptive Cruise Control. Παράλληλα, μέσω του Volvo Sensus, ο οδηγός μπορεί να αξιοποιήσει το DVD, να συνδέσει το κινητό του με το Bluetooth που επιτρέπει και audio streaming ή να βοηθηθεί από την εικόνα της πίσω κάμερας παρκαρίσματος.

Στην πλήρη γκάμα κινητήρων του XC70 έχει προστεθεί το αναβαθμισμένο 2,4λιτρο turbo diesel μοτέρ με τον κωδικό D5 που έχει απόδοση βελτιωμένη 215 (από 205) ίππων και 440 (από 420) Nm ροπής. Παράλληλα, η κατανάλωση είναι περιορισμένη στα 5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 149 γρ./χλμ. (μείωση 8%).

Ο κινητήρας αυτός μπορεί να συνδυαστεί με αυτόματο και χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ενώ στην πρώτη περίπτωση συνδυάζεται με το οικολογικό πακέτο DRIVe. Αυτό σημαίνει σύστημα Start&Stop, αλλά και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Τη γκάμα των κινητήρων για την ελληνική αγορά συμπληρώνει το 3λιτρο 6κύλινδρο turbo μοτέρ βενζίνης (Τ6) των 304 ίππων που συνδυάζεται μόνο με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Απόλυτα συντονισμένη με το κλίμα της εποχής, η Volvo παρουσίασε το App για iPhone και Android τηλέφωνα, Volvo On Call. Αυτό φροντίζει για το συντονισμό, μέσω δικτύου 3G, αυτοκινήτου και κινητού τηλεφώνου επιτρέποντας στον οδηγό χειρισμό εξ αποστάσεως.

Μεταξύ των δυνατοτήτων της εφαρμογής είναι το κλείδωμα του αυτοκινήτου και η ενεργοποίηση του κλιματισμού, ο απομακρυσμένος έλεγχος για τη μηχανολογική του κατάσταση (λάδια, υγρά, λαμπτήρες), αλλά και ο εντοπισμός του σημείου στάθμευσης.

Πηγή autotriti.gr