Η Αστυνομία της Βρετανίας λίγο καιρό μετά την έρευνα για τα κορονοπάρτι του Μπόρις Τζόνσον, αποφάσισε να ερευνήσει και τον αρχηγό των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος φέρεται να παραβίασε τους κανόνες του lockdown, όταν είχε εφαρμοστεί.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Στάρμερ αντιμετώπισε επίσης αυξημένο έλεγχο μετά από εικόνες τον Απρίλιο του 2021 που τον εμφάνιζαν να πίνει ένα μπουκάλι μπύρα με συναδέλφους σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη βορειοανατολική Αγγλία.

Παρόλα αυτά, το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Ντάραμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε αποφανθεί ότι δεν είχε διαπιστωθεί κάποια παράβαση, αλλά σήμερα ανέφερε ότι «μετά τη λήψη σημαντικών νέων πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες» ξεκίνησε έρευνα.

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι «είναι προφανώς πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις». «Παραμένουμε ξεκάθαροι ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Αναβρασμός για τον Βρετανό πρωθυπουργό

Οι βρετανικές αρχές μπορεί τώρα να ερευνούν και τον βασικό αντίπαλο του Βρετανού πρωθυπουργού, όμως η οργή του βρετανικού λαού εκφράζεται προς τον Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για μια σειρά από κορονοπάρτι που φέρεται να έκανε κατά την περίοδο του lockdown, στα οποία βρέθηκαν από στενοί συνεργάτες, μέχρι φίλοι και γνωστοί. Ο ίδιος αρνήθηκε το γεγονός, όταν όμως η εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη επίσημης έρευνας, ζήτησε συγγνώμη, αναφέροντας ότι δεν είπε ψέματα, όταν αρνήθηκε το γεγονός, που ανέφερε στη συνέχεια ότι τελικά ήταν πραγματικότητα.