Μια έρευνα σε βάθος γίνεται σε πυρηνικό σταθμό, 100 χιλιόμετρα από το Παρίσι, μετά την εισβολή ακτιβιστών της Greenpeace σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών η ακεραιότητα των πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν τέθηκε καμία στιγμή σε κίνδυνο από την παρέμβαση των ακτιβιστών στον πυρηνικό σταθμό του Νοζάν-σιρ-Σεν.

Στο μεταξύ η Greenpeace υποστήριξε πως έχει ακτιβιστές και σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο όμιλος EDF, ο οποίος εκμεταλλεύεται τους γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι πανό αναρτήθηκαν και κατέβηκαν αμέσως στους πυρηνικούς σταθμούς στο Σινόν (κέντρο) και του Μπλαγέ (νοτιοδυτική Γαλλία), παράλληλα με την είσοδο πολλών ακτιβιστών της Greenpeace στο σταθμό του Νοζάν-σιρ-Σεν.

Στόχος της επιχείρησης της Greenpeace είναι να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής πυρηνική ενέργεια σε μια χώρα που εξαρτά από την ενέργεια αυτή την παραγωγή του 75% του ηλεκτρικού που καταναλώνει.