Η είδηση για έναν νεκρό Βραζιλιάνο που τον πήγε σε τράπεζα η ανιψιά του, με σκοπό να λάβει τραπεζικό δάνειο, έχει σοκάρει τον κόσμο. Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις της NYpost, ο άνδρας ήταν υποσιτισμένος όταν πέθανε και μπορεί να είχε δηλητηριαστεί.

Η αιτία θανάτου του Paulo Roberto Braga, 68 ετών, είχε αρχικά καταγραφεί ως βρογχοαναρρόφηση και καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με έκθεση νεκροψίας που έλαβε η Metrópoles, η οποία σημείωσε ότι παρουσίαζε σημάδια υποσιτισμού. Ένας γιατρός που τον εξέτασε υποψιάστηκε ότι είχε δηλητηριαστεί και το σώμα του στάλθηκε για τοξικολογική εξέταση με δείγμα αίματος από το στομάχι του, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Braga ήταν νεκρός από την Τρίτη – αρκετές ώρες προτού η ανιψιά του Έρικα ντε Σόουζα Βιέιρα Νούνες, 42 ετών, μεταφέρει το πτώμα του σε μια τράπεζα και κουνήσει το χέρι του για να υπογράψει για ένα δάνειο 3.250 δολαρίων. Ο άνδρας είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας τουλάχιστον μία φορά την τελευταία εβδομάδα, όπου διαγνώστηκε με πνευμονία και ταχυκαρδία, όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Ήταν επίσης εξαρτημένος από το οξυγόνο και είχε πρόβλημα στην κατάποση.

Η ανιψιά του αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή μέσω απάτης και βεβήλωση πτώματος, αν και ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειές της μπορεί να προκλήθηκαν από προβλήματα ψυχικής υγείας. Η σύλληψή της έγινε viral όταν εμφανίστηκε βίντεο που παρουσιάζει το πτώμα του 68χρονου, ενώ εκείνη προσποιείται ότι είναι ζωντανός και ικανός να υπογράψει την έγκριση για το δάνειό της.

«Θείε, ακούς; Πρέπει να υπογράψεις (τη σύμβαση δανείου). Αν δεν υπογράψεις, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, γιατί δεν μπορώ να υπογράψω εγώ για σένα», ακουγόταν η Νούνες να λέει στο συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά από το TV Globo.

«Υπέγραψε για να μη μου προκαλείς άλλους πονοκεφάλους, δεν αντέχω άλλο», είχε πει.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας υποψιάστηκαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει βλέποντας την ωχρότητα του άνδρα και κάλεσαν την Αστυνομία. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο Braga ήταν πράγματι νεκρός για αρκετές ώρες.