Κυρίαρχη θέση έχει στα διεθνή ΜΜΕ η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, καθώς έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα στη Μέση Ανατολή, με τους φόβους για κλιμάκωση των στρατιωτικών συγκρούσεων στην περιοχή να αυξάνονται.

BBC: Η πρώτη φορά που το Ιράν στοχεύει απευθείας το Ισραήλ από το έδαφός του

«Το Ισραήλ καταρρίπτει πυραύλους και μη drone καθώς το Ιράν εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση» είναι ο κεντρικός τίτλος του BBC.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του πέτυχαν την αναχαίτιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των περισσότερων από τα 300 drone και πυραύλους που αναχαίτισε το Ιράν. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο γεγονός ότι το Ιράν στοχεύει για πρώτη φορά απευθείας το Ισραήλ από το έδαφός του.

Guardian: Αυξάνεται ο κίνδυνος περιφερειακής ανάφλεξης

Ο Guardian, κάνοντας λόγο για μια άνευ προηγουμένου επίθεση, εκφράζει φόβους ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ευρύτερης περιφερειακής ανάφλεξης.

«Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερα από 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, στην πρώτη άμεση επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά του εβραϊκού κράτους, φέρνοντας στο φως έναν σκιώδη πόλεμο ετών και απειλώντας να παρασύρει την περιοχή σε μια ευρύτερη ανάφλεξη», αναφέρει σε ένα από τα δημοσιεύματά του.

New York Times: Νέο ασταθές κεφάλαιο στον μακροχρόνιο σκιώδη πόλεμο

Τις εξελίξεις καλύπτουν και οι New York Times, που στέκονται και στο γεγονός ότι ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε δεκάδες drones, με τα περισσότερα να αναχαιτίζονται από τον στρατό του Ισραήλ.

«Τα πλήγματα προκάλεσαν μόνο μικρές ζημιές σε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση και οι περισσότερες από τις απειλές από αέρος αναχαιτίστηκαν, δήλωσαν ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, τονίζοντας όμως ότι «η μεγάλης κλίμακας επίθεση, η οποία στόχευε στόχους εντός του Ισραήλ και του εδάφους που ελέγχει, άνοιξε ένα νέο ασταθές κεφάλαιο στον μακροχρόνιο σκιώδη πόλεμο μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ».

Le Monde: Ο κόσμος ανησυχεί για στρατιωτική κλιμάκωση

Εκτενή αναφορά στις εξελίξεις και από την γαλλική εφημερίδα Le Monde, που αναφέρει ότι το Ιράν εξαπέλυσε «τεράστια επίθεση» με drone και πυραύλους κατά του Ισραήλ, την ώρα που ο κόσμος ανησυχεί για στρατιωτική κλιμάκωση.

«Η Τεχεράνη υποσχέθηκε πρόσφατα να “τιμωρήσει” το εβραϊκό κράτος μετά το θανατηφόρο χτύπημα της 1ης Απριλίου στο προξενείο της στη Δαμασκό της Συρίας, για την οποία κατηγορεί το Ισραήλ. Αυτή είναι η πρώτη άμεση επίθεση που πραγματοποίησε ποτέ η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εναντίον ισραηλινού εδάφους», αναφέρει το δημοσίευμα.