Η άνοιξη είναι η περίοδος που αρκετοί επιλέγουν να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Κάποιοι, ενδεχομένως να ταξιδεύετε για πρώτη φορά, οπότε ως… άπειροι, καλό είναι να γνωρίζετε χρήσιμα tips, ώστε να είστε ξέγνοιαστοι στο ταξίδι σας.

Εξοπλίστε ένα μικρό φαρμακείο για έκτακτες ανάγκες

Από τα πλέον απαραίτητα που πρέπει να έχετε μαζί σας σε κάθε ταξίδι, ακόμα και αν ο προορισμός σας είναι στο εξωτερικό. Στο μίνι φαρμακείο μπορείτε να συμπεριλάβετε μία κρέμα για τα τσιμπήματα εντόμων, επιδέσμους, κάποιο αντιβιοτικό ευρέως φάσματος, χάπια για πονοκεφάλους, στομαχικούς πόνους, αντιπυρετικά.

Ζητήστε πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν πάει κι εμπιστεύεστε

Ναι, στο διαδίκτυο σε διάφορα forums θα αντλήσετε άπειρες πληροφορίες για τον προορισμό σας. Μάλιστα, πολλές θα σας φανούν και χρήσιμες, όμως, πόσες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Για να μην το ρισκάρετε, αν έχετε δικό σας άνθρωπο που έχει επισκεφτεί το ίδιο μέρος, του ζητάτε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν και θα κάνουν το ταξίδι σας πιο εύκολο.

Δεν πακετάρουμε τελευταία στιγμή

Ακόμα και αν είστε της τελευταίας στιγμής, το πακετάρισμα για το ταξίδι σας, καλό είναι να το κάνετε νωρίτερα, χωρίς βιασύνη, ώστε να μην ξεχάσετε πάνω στη φούρια, πράγματα που σας είναι απαραίτητα. Πριν πακετάρετε, λοιπόν, φτιάξτε μία λίστα με όσα θέλετε να πάρετε μαζί σας και φτιάξτε τη βαλίτσα σας, βάσει αυτής.

Να έχετε πάντα μαζί σας αντίγραφα των επίσημων εγγράφων

Κακοτοπιές μπορεί να συμβούν στον καθένα, οπότε καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Σε περίπτωση, λοιπόν που χάσετε κάποιο από τα επίσημα έγγραφά σας, όπως διαβατήριο, ταυτότητα κλπ., τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα αν έχετε κάποιο αντίγραφό του.

Κατεβάστε στο κινητό σας χρήσιμες πληροφορίες

Κατεβάστε το ξενοδοχείο σας, χάρτες με μουσεία, αξιοθέατα, μέρη γενικότερα που θα επισκεφθείτε. Βάλτε κουκίδες σε αυτά που ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερο και σώστε τα στο κινητό σας ώστε να μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε, είτε έχετε σήμα είτε όχι. Αλλά επειδή έχουμε πάντα στο μυαλό μας και τις αναποδιές, εκτυπώστε κάποιες βασικές πληροφορίες να τις έχετε μαζί σας, σε περίπτωση που αποφορτιστεί το κινητό σας ή ακόμα και αν το χάσετε.