Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League έκανε η Ίντερ, η οποία υποδέχθηκε την Πόρτο και νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Λουκάκου στο 86ο λεπτό και ενώ οι Πορτογάλοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 78′ λόγω αποβολής του Οτάβιο.

Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και μετά το πρώτο 10λεπτο προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμό, έχοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 13′ με την άστοχη κεφαλιά του Λαουτάρο μετά τη σέντρα του Ντιμάρκο. Λίγα λεπτά μετά, στο 18′, ήταν η σειρά του Τσαλχάνογλου να απειλήσει με το δυνατό σουτ από πλάγια θέση που απέκρουσε ο Κόστα, με τους Πορτογάλους να ισορροπούν στη συνέχεια την κατάσταση και να έχουν διπλή ευκαιρία στο 37′, αρχικά με τον Γκρούγιτς που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ονάνα με σουτ εντός περιοχής και αμέσως μετά, στην επαναφορά, με την άστοχη κεφαλιά του Γκαλένο σε σχεδόν κενή εστία.

Φάση στην οποία θα μπορούσε να γίνει το 0-1 αλλά δεν έγινε, όπως δεν έγινε και το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την κεφαλιά του Μπαστόνι αφού ο Κόστα έκανε μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ. Μεγάλες αποκρούσεις, όμως, έκανε και ο Ονανά στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο διάστημα 55′-57′, όταν αρχικά είπε «όχι» στον Ταρεμί και στη συνέχεια, δύο λεπτά μετά, κράτησε το 0-0 παρά τις προσπάθειες του ίδιου παίκτη και του Ζαϊντού.

Το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον και έδειχνε ισορροπημένο αλλά στο 78′ η Πόρτο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οτάβιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τσαλχάνογλου, με την Ίντερ να πιέζει περισσότερο στα τελευταία λεπτά και να παίρνει τελικά τη νίκη στο 86′, όταν ο Λουκάκου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά σκόραρε με σουτ για το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στην ομάδα του.