Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 70-64 τη Ζενίτ στο «ΟΑΚΑ» για τη 12η αγωνιστική της Euroleague και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών που είχε υποστεί στη διοργάνωση. Πλέον, βλέπει το μέλλον του διαφορετικά.

Ο άσος των «πράσινων», Νεμάνια Νέντοβιτς, μιλώντας μετά από το τέλος του παιχνιδιού, δήλωσε: «Όλα όσα έγιναν είναι παρελθόν και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου. Ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι. Σήμερα παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν καλοί και στην επίθεση. Κρατήσαμε την Ζενίτ, που είναι μία πολύ καλή ομάδα, στους 64 πόντους», υποστήριξε.

Επιπλέον, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον συμπατριώτη του παίκτη της ΑΕΚ, Στέφαν Γέλοβατς: «Θέλω να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην δράση στον Στέφαν Γέλοβατς», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της NOVA. Άλλωστε στις εξέδρες του κλειστού υπήρχε πανό με το μήνυμα «Μείνε δυνατός» και απευθυνόταν στον σέντερ των «κιτρινόμαυρων».

Σίμτσακ: «Μεγάλη νίκη για ψυχολογικούς λόγους»

Ο Βασίλης Σίμτσακ, βοηθός του Δημήτρη Πρίφτη, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, καθώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε πριν από την λήξη του αγώνα και πονούσε.

«Πρώτα απ’ όλα είναι μια μεγάλη νίκη για μας, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βελτιωθήκαμε σημαντικά, κυρίως στην άμυνα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που προσαρμόστηκαν στον τρόπο που παίζουμε την άμυνά μας. Όπως επίσης για την επίθεση για τον τρόπο που κυκλοφορούν την μπάλα. Τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίζουμε. Γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι ως προπονητικό επιτελείο. Ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας, σημασία έχει το πώς εμφανιζόμαστε στο γήπεδο», υποστήριξε ο Βασίλης Σίμτσακ.

Στάθηκε, δε, στο γεγονός πως τόσο ο Γιώργος Παπαγιάννης όσο και άλλοι παίκτες ανέβασαν την απόδοσή τους κι αυτό οδήγησε στην επιτυχία. «Βγήκε μπροστά ο Γιώργος, όπως όλα τα παιδιά. Κι έτσι πήραμε τη νίκη», είπε.

Σχετικά με την κατάσταση του κόουτς Πρίφτη, τόνισε: «Είχε ένα πρόβλημα στο πόδι, αλλά τώρα που πήραμε τη νίκη νιώθει καλά».