Μέσα στο γήπεδο έδωσε πολλές μάχες την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, τόσο με την εθνική Αγγλίας όσο, κυρίως, με τη Νιούκαστλ, με την οποία ταυτίστηκε στα εννιά χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της. Τώρα, όμως, ο 42χρονος Άγγλος πρώην χαφ θα πρέπει να δώσει μια άλλη μάχη, με την πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγείτιδα (PSC), και ετοιμάζεται για μεταμόσχευση ήπατος, αφού είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Πριν λίγους μήνες το αγγλικό κοινό είχε σοκαριστεί βλέποντας τον Ντάιερ να παθαίνει πνευμοθώρακα, μια διαταραχή μεταξύ πνεύμονα και θωρακικού τοιχώματος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Αυτό, όμως, ήταν το μικρότερο από τα προβλήματά του.

Το σημαντικότερο, είναι η πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγείτιδα, με την οποία διαγνώστηκε πριν δύο χρόνια. Πρόκειται για μια ασθένεια που «χτυπάει» συνήθως ανθρώπους 30-40 ετών και αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο στο συκώτι αφού δεν υπάρχει 100% αποτελεσματική θεραπεία.

«Είμαι πολύ θετικό άτομο και θα το ξεπεράσω»

Για να αποφευχθεί, λοιπόν, ο κίνδυνος για καρκίνο στο συκώτι ή έστω για να μειωθούν οι πιθανότητες, είναι απαραίτητη η μεταμόσχευση ήπατος και ο Ντάιερ ανακοίνωσε ότι θα μπει σε αυτή τη διαδικασία σύντομα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για θετική έκβαση.

«Δυστυχώς, διαγνώστηκα με μια πάθηση του ήπατος πριν από δύο χρόνια, η οποία κάποια στιγμή θα με οδηγούσε στο να χρειαστώ επέμβαση. Την επόμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιβεβαιώσουν πότε θα πρέπει να ξεκινήσω αυτή τη διαδικασία. Βλέπω τον εαυτό μου ως ένα πολύ θετικό άτομο και θα το ξεπεράσω», είπε σχετικά.