Τους παίκτες της εθνικής Ελλάδας μπάσκετ Ανδρών για τα «παράθυρα» του Νοεμβρίου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2022 ανακοίνωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε 14 παίκτες, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας από Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό.

Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τις Λετονία (27/11, 19:00) και Βουλγαρία (29/11, 19:00), στη γειτονική χώρα, καθώς ελέω της πανδημίας του κορονοϊού οι αγώνες του ομίλου θα διεξαχθούν σε «φούσκα» αλά ΝΒΑ. Η Εθνική μετρά ήδη δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022.

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε εντός έδρας της Βουλγαρίας με 73-63 και εκτός έδρας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 70-65.

Νέα πρόσωπα στην εθνική ανδρών αποτελούν οι Γιάννης Αγραβάνης και Βασίλης Τολιόπουλος. Στην δεκατετράδα έχουν κληθεί τέσσερις παίκτες του Προμηθέα Πάτρας (Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λούντζης, Βαγγέλης Μάντζαρης), τρεις της ΑΕΚ (Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Κατσίβελης και Λίνος Χρυσικόπουλος), δύο του Ηρακλή (Βασίλης Καββαδάς, Μιχάλης Τσαϊρέλης), δύο του Περιστερίου (Γιάννης Αθηναίου, Γάιος Σκορδίλης), ενώ από έναν παίκτη έχουν ο Χαρίλαος Τρικούπης (Γιάννης Αγραβάνης), ο ΠΑΟΚ (Βαγγέλης Μαργαρίτης) και ο Ιωνικός Νικαίας (Βασίλης Τολιόπουλος).