Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός είχε για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί που έκανε χατ-τρικ και νίκησε με 4-2 εκτός έδρας την Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, περιμένοντας τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη επιτυχία της ιστορίας του!

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους Ερυθρόλευκους από την κεφαλιά του Ιμπόρα που απέκρουσε δύσκολα ο Όλσεν, σε μια φάση που δόθηκε οφσάιντ. Το replay, όμως, έδειξε ότι δεν υπήρχε, άρα ήταν ευκαιρία για τους Πειραιώτες αφού αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα το γκολ θα μετρούσε μέσω VAR.

Λίγα λεπτά μετά, στο 6′, χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Τζολάκη σε πλασέ του Ρότζερς από το ύψος της περιοχής για να μη γίνει το 1-0, το οποίο οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι πέτυχαν αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 9′.

Η εξέταση της φάσης από το VAR, όμως, έδειξε ότι είχε γίνει επιθετικό φάουλ στον Ιμπόρα, οπότε σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μπέιλι με κοντινή κεφαλιά. Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-0 αλλά όχι για πολύ…

Στο 17′ ο Τσικίνιο με τακουνάκι έβγαλε τετ ε τετ τον Ελ Κααμπί που πλάσαρε όπως έπρεπε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι, το replay να δείχνει ότι δεν υπήρχε οφσάιντ και το 0-1 να είναι γεγονός!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, τόνωσε κι άλλο την ψυχολογία του και ήλεγχε την κατάσταση, «χτυπώντας» ξανά λίγα λεπτά μετά με τον Μαροκινό φορ: Στο 29′ ο Ποντένσε πέρασε πολύ ωραία πάσα στον Ελ Κααμπί και αυτός τα έκανε όλα σωστά γράφοντας το 0-2!

Όλα πήγαιναν τέλεια, δηλαδή, για τους Ερυθρόλευκους που πήγαν και για τρίτο γκολ στο 39′ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το ωραίο σουτ του Φορτούνη, με τη μόνη… μουτζούρα του πρώτου ημιχρόνου να είναι το γκολ της Άστον Βίλα στις καθυστερήσεις του με τον Γουότκινς μετά την πάσα του Ντιαμπί (1-2).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε τον Ορτέγα που είχε ενοχλήσεις για να βάλει τον Ρίτσαρντς και στο 52′ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-2 με τον Ντιαμπί που εκτέλεσε από πλάγια θέση εντός περιοχής τον Τζολάκη. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και φάνηκε…

Αμέσως μετά την ισοφάριση των Άγγλων, στο 55′, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για το χέρι του Λουίς σε κεφαλιά του Ρέτσου και ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε στο 57′ και έγραψε το 2-3 με χατ-τρικ!

Οι Πειραιώτες είχαν και πάλι την ψυχολογία με το μέρος και στο 67′ τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα αφού ήρθε και το 2-4 από το σουτ του Έσε που κόντραρε και στον Κόνσα για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει!

Όλα πήγαιναν τέλεια, με λίγα λόγια, για τον Ολυμπιακό που απείλησε και στο 80′ με το τρομερό σουτ του Τσικίνιο στην κίνηση που απέκρουσε ο Όλσεν, για να έρθει ακόμη ένα… σημάδι πρόκρισης αμέσως μετά: Στο 81′ η Άστον Βίλα πήρε πέναλτι για ανατροπή του Ντουράν από τον Κάρμο αλλά η μπάλα πήγε δοκάρι και άουτ στην εκτέλεση του Ντάγκλας Λουίς!

Τελικό αποτέλεσμα 2-4 επομένως, με τους Ερυθρόλευκους να περιμένουν τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν την πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό!

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κονσά, Λενγκλέ, Ντίνιε, Ντάγκλας Λουίς, ΜακΓκιν, Ρότζερς (74′ Ντουράν), Μπέιλι (85′ Τζανιόλο), Ντιαμπί (85′ Ιροεγκμπάναμ), Γουότκινς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα (46′ Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70′ Όρτα), Ελ Κααμπί.