Τη συμπεριφορά του Ματίας Αλμέιδα αμέσως μετά τη λήξη στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σχολίασε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή του στη NOVA, Monday FC, λέγοντας ότι όλο αυτό που έγινε δεν ήταν ωραίο αλλά ο Αργεντίνος συγχωρείται επειδή ήταν η πρώτη φορά που ξέφυγε.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε αυτό που έγινε μετά το τέλος του αγώνα, όταν ο προπονητής της Ένωσης έπιασε άνθρωπο από τον λαιμό, είπε τα εξής…

«Ξέφυγε. Δεν ήταν ωραίο. Ζήτησε συγγνώμη. Πρώτη φορά τον βλέπουμε έτσι. Συγχωρούμε τέτοιες συμπεριφορές, δεν μας έχει ξαναδώσει δικαίωμα. Δεν είναι ένας προπονητής που όπου πάει τσακώνεται. Δεν ήταν ωραίο. Δεν θα πω κάτι παραπάνω. Ας το βγάλουμε και να μην το δείχνουμε. Ας δείχνουμε την ώρα που γινόταν αυτό, υπήρχε ένα πλάνο του Κωνσταντέλια που χαμογελούσε. Δεν ήταν καλό, τι να λέμε τώρα… Πόση ώρα θα το δείχνουμε όμως αυτό; Είναι δυνατόν;».

Και αφού άλλαξε το πλάνο και μπήκε αυτό του Κωνσταντέλια, ο Νικολαΐδης συνέχισε το σχόλιό του.

«Αυτό, αυτό, δείξε! Δεν είναι πως δεν λέω κάτι επειδή είναι προπονητής της ΑΕΚ. Εγώ σ’ αυτά δεν είμαι πολύ μαλακός. Αλλά όταν ένας προπονητής, ένας τέτοιος άνθρωπος τώρα πρώτη φορά θύμωσε, ξέφυγε, το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Αν είναι ένας προπονητής που το κάνει συνέχεια, θα είμαστε κι εμείς πιο σκληροί. Ο ίδιος όμως δεν ζήτησε συγγνώμη; Δεν διορθώνει το παρελθόν η συγγνώμη, αλλά φτιάχνει το μέλλον».