Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι είναι γκέι, έχοντας την υποστήριξη των ομάδων.

Ομοφυλόφιλοι υπάρχουν παντού, σε κάθε επάγγελμα, στο ποδόσφαιρο όμως το να το αποκαλύψει κάποιος είναι μεγάλο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα, όμως, που στη Γερμανία δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να υπάρχει, οπότε ετοιμάζουν ένα συλλογικό… come out.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Deiner Allgemeine», ετοιμάζεται ένα ιδιαίτερο event για τις 17 Μαΐου, όταν υπό την διεύθυνση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μάρκους Ουρμπάν, ο οποίος έχει αποκαλύψει ότι είναι γκέι, αρκετοί παίκτες, προπονητές και διαιτητές θα αποκαλύψουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Στόχος των διοργανωτών είναι να πάψει να υπάρχει αυτό το ταμπού και να μπορεί ο καθένας να δηλώνει χωρίς να φοβάται τίποτα τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, με την εφημερίδα να προσθέτει ότι κάποιες ομάδες, όπως για παράδειγμα οι Ντόρτμουντ, Ουνιόν Βερολίνου, Ζανκτ Πάουλι, Φράιμπουργκ και Στουτγκάρδη έχουν ενημερωθεί για αυτή την πρωτοβουλία και είναι διατεθειμένες να στηρίξουν οικονομικά.

«Θέλω ακόμα να περιμένω μέχρι ο κόσμος του ποδοσφαίρου να γίνει όπως θέλω; Γιατί να περιμένω; Μια ενδιαφέρουσα δυναμική έχει μπει στο παιχνίδι, μπορείτε να δείτε ότι τα μυαλά των ανθρώπων έχουν αρχίσει να κινούνται και σκέφτονται αν έχει πραγματικά νόημα να συνεχίσουν να κρύβονται και να αρνούνται τον εαυτό τους», δήλωσε για το θέμα ο Μάρκους Ουρμπάν.