Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ των Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ και έδειχνε έτοιμη για τη νίκη που θα την ανέβαζε στην 1η θέση της βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ όμως απάντησε με Μπάμπα και Οζντόεφ και έφυγε από την OPAP Arena με το 2-2, παραμένοντας στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Το ντέρμπι κορυφής είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του και στο 11′ είχε και την πρώτη φάση -και ήταν και μεγάλη- για τους Κιτρινόμαυρους με την κεφαλιά του Ελίασον που έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παρέμενε στην επίθεση και προσπαθούσε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των Ασπρόμαυρων, οι οποίοι, από την πλευρά τους, μπορούσαν να απειλήσουν στο 22′ στην αντεπίθεση αλλά ο Κωνσταντέλιας καθυστέρησε και η άμυνα τον πρόλαβε.

Όπως και να έχει, το γκολ δεν άργησε να έρθει και ήταν για τους γηπεδούχους… Στο 30′ η Ένωση βγήκε ωραία στην αντεπίθεση και ο Πινέδα πέρασε την πάσα για τον Γκατσίνοβιτς που πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Λίγα λεπτά μετά, στο 35′, οι Θεσσαλονικείς είχαν φάση με την κεφαλιά του Κεντζιόρα που έφυγε άουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη μεγάλη στιγμή, είτε για τη μία είτε για την άλλη ομάδα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως ήρθε κι άλλο γκολ και ήταν και αυτό για την ΑΕΚ… Ο Άμραμπατ με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και στις εξέδρες της OPAP Arena άρχισε το πάρτι κάπου εκεί, με τους οπαδούς να βλέπουν τη νίκη, άρα και την κορυφή, να πλησιάζει, ζητώντας από την ομάδα του Αλμέιδα να βάλει κι άλλο γκολ.

Εκείνη τη στιγμή, με βάση την ψυχολογία των δύο ομάδων, την απόδοσή τους και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πετύχει ποτέ γκολ στην OPAP Arena, σχεδόν όλοι πίστευαν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τη νίκη. Δεν την πήραν όμως…

Στο 62′, έπειτα από φάση διαρκείας και με την άμυνα να μην μπορεί να απομακρύνει, ο Μπάμπα Ραχμάν με σουτ εντός περιοχής μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει τις αλλαγές θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.

Το ματς ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού και η ένταση, τα νεύρα δεν έλειπαν, κάτι που είναι και λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Η κατάσταση, πάντως, ποτέ δεν ξέφυγε, με τους Κιτρινόμαυρους να προσπαθούν να κρατήσουν το 2-1 και τους Ασπρόμαυρους να ψάχνουν το 2-2, το οποίο βρήκαν στο 89′: Γέμισμα του Μπάμπα, κεφαλιά του Κουλιεράκη και τελικά ο πεσμένος Οζντόεφ βρήκε τον τρόπο για να σκοράρει και να χαρίσει την ισοπαλία στην ομάδα του, η οποία παρέμεινε στην κορυφή και στο +1 από την Ένωση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (79′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (72′ Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον, Γκαρσία (46′ Πόνσε), Πινέδα (86′ Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (59′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66′ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59′ Σαμάτα).