Ο Πέπε πέτυχε το δεύτερο γκολ στη νίκη της Πόρτο με 2-0 επί της Αντβέρπ το βράδυ της Τρίτης (7/11) και έγινε έτσι σε ηλικία 40 ετών και 254 ημερών ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League ξεπερνώντας τον Φραντσέσκο Τότι, αφιερώνοντας το γκολ στη μητέρα του με την οποία, όπως αποκάλυψε, κοιμόταν μέχρι τα 17 του χρόνια.

Ο Πορτογάλος -αλλά γεννηθείς στη Βραζιλία- αμυντικός, τον οποίο όλοι έμαθαν στη δεκαετία του στη Ρεάλ Μαδρίτης (2007-17) λόγω του πολύ σκληρού τρόπου παιχνιδιού του, επέστρεψε στην Πόρτο το 2019 και συνεχίζει να αγωνίζεται παρά το γεγονός ότι τα χρόνια περνάνε, καταφέρνοντας να γράψει ιστορία με το γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Αντβέρπ.

Ένα γκολ που ο ίδιος αφιέρωσε στη μητέρα του, όπως είπε στις δηλώσεις του, με αφορμή και τα γενέθλιά της. «Πρώτα από όλα, είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς ήταν τα γενέθλια της μητέρας μου. Της είπα πριν το ματς ότι «Θα βάλω ένα γκολ για σένα!». Το να είσαι εδώ σε αυτή την ηλικία είναι απίστευτο, να δουλεύεις σκληρά, σημαίνει ότι έχεις τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ήταν όνειρό μου να γίνω ποδοσφαιριστής μια μέρα», είπε αρχικά ο Πέπε και συνέχισε.

«Μέχρι να έρθω στην Πορτογαλία, στα 17 μου, κοιμόμουν με τη μητέρα μου, οπότε φανταστείτε πώς ήταν. Ήμουν ήδη μεγαλόσωμος και κοιμόμουν με τους γονείς μου, οπότε φαντάζομαι στον πατέρα μου δεν του άρεσε να με έχει εκεί. Τις προάλλες μιλούσα με τη μητέρα μου και μου έλεγε ότι μου άρεσε πολύ να περνάω το χέρι μου μέσα από τα μαλλιά της και της είπα ότι ίσως ήξερα ήδη ότι θα έμενα πολύ καιρό μακριά της».