Να φύγει από τη Σητεία όπου βρίσκεται μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή της καλείται η χήρα του καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλατζάκη. Βούλευμα, το οποίο εξέδωσε η Εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας, απαγορεύει στην 43χρονη χήρα να διαμένει στην Κρήτη όπου βρίσκονται οι συγγενείς του άτυχου καρδιολόγου, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η εκδίκαση της αναίρεσης που έχει ζητήσει ο Άρειος Πάγος για την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με βάση την οποία έσπασε τα ισόβια.

Η απόφαση, όπως μεταδίδει το neakriti.gr έγινε γνωστή την Παρασκευή (19/4) και υπαγορεύει στη 43χρονη να μετακομίσει στην Αθήνα, ώστε να μην έχει καμία συναναστροφή με την οικογένεια του θύματος.

Άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει για το ανήλικο παιδί που έχει αποκτήσει η 43χρονη από τη Βουλγαρία με τον άτυχο καρδιολόγο, το οποίο είχε επικαλεστεί στην απολογία της στο Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ζητώντας την αποφυλάκισή της για να σταθεί στο πλευρό του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Νοέμβριο άλλαξε τα δεδομένα στην πρωτόδικη απόφαση με βάση την οποία η 43χρονη και ο εραστής της είχαν καταδικαστεί και οι δύο σε ισόβια.

Το εφετείο έκρινε αθώα την 43χρονη, με συνέπεια, αφού εξέτισε περίπου 5 χρόνια από την ποινή της, να αφεθεί ελεύθερη λίγες ημέρες μετά. Και για αυτό το σκέλος της υπόθεσης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ασκήσει αναίρεση. Το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη η 43χρονη αναμένεται να κριθεί τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει η συνήγορος της οικογένειας του άτυχου καρδιολόγου.