Το κλίμα στο Μεσολόγγι είναι βαρύ. Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου και η εικόνα του πλήθους, που είχε επί ώρες στηθεί έξω από τα δικαστήρια, περιμένοντας τον 50χρονο κατηγορούμενο κρεοπώλη να βγει, αποτυπώνει το πώς νιώθουν όσοι ζουν στην πόλη.

Εάν τη Δευτέρα (22/1) δεν ήταν εκεί τα κάγκελα, ο κόσμος θα τον είχε λιντσάρει. Εάν δεν ήταν εκεί οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι κάτοικοι θα είχαν κάνει τα πάντα, για να τον πλησιάσουν. Γι΄ αυτό, άλλωστε, υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη δεν παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα του Μεσολογγίου, αλλά μεταφέρθηκε σε Α.Τ. της ευρύτερης περιοχής και αμέσως μετά την απολογία του έφυγε εσπευσμένα για το Μεταγωγών.

Βίντεο από τις αποδοκιμασίες κατά του 50χρονου κρεοπώλη την ώρα που έβγαινε από τα δικαστήρια:

Όλο το Μεσολόγγι επί 18 ημέρες φώναζε και ρωτούσε «Πού είναι ο Μπάμπης;»… Η ερώτηση απαντήθηκε με μακάβριο τρόπο το απόγευμα της Δευτέρας (22/1), όταν και βρέθηκε η σορός στον κάμπο Ευηνοχωρίου, και πλέον ο κόσμος ρωτά: «Γιατί τον Μπάμπη;».

Όπως επισημαίνουν στο Newsbeast κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι θέλησαν για ευνόητους λόγους να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά την εύρεση του πτώματος του 31χρονου είναι πολλά.

Τελικά τι συνέβη στον Μπάμπη;

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι
Ο 31χρονος Μπάμπης

Η δολοφονία του Μπάμπη ήταν αποτέλεσμα της διαμάχης του με τον κρεοπώλη για τα 17.000 ευρώ; Υπάρχει κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, που δρα και έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του στην Αιτωλοακαρνανία; Ή πίσω από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε ο Μπάμπης κρύβεται κάτι που ποτέ δε θα μαθευτεί;

Οι ντόπιοι, που τόσες ημέρες σε δημοσιεύσεις τους στα social media απηύθυναν έκκληση σε όποιον ήξερε κάτι για τον Μπάμπη να μιλήσει στις Αρχές ή στην οικογένειά του, πλέον έχουν στραφεί κατά του κρεοπώλη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ παράλληλα εύχονται να αναπαυθεί η ψυχή του 31χρονου.

Οι Μεσολογγίτες δημοσιεύουν φωτογραφίες του 50χρονου κατηγορούμενου. Σχολιάζουν τις τελευταίες του κινήσεις και αφήνουν αιχμές πως πρόκειται για ένα άτομο βίαιο, που κακοποιούσε και σκότωνε σκυλιά. Ενδεικτικό των όσων επισημαίνουν για τον κρεοπώλη είναι ένα μήνυμα που δημοσιεύουν στο Facebook και γράφει «Στη μνήμη όλων των σκυλιών που σκότωσες και εσύ και όλοι οι όμοιοί σου, καθίκι! Ένα σκυλάκι θα σε χώσει στη φυλακή», ενώ χρησιμοποιούν τα hashtags #Μπαμπης_Κουτσικος και #Μεσολογγι.

Το μήνυμα που κυκλοφορεί στα social media για τον 50χρονο κρεοπώλη:

Τι λένε κάτοικοι του Μεσολογγίου στο Newsbeast – «Να ανοίξουν τα στόματα»

«Είμαστε μια μικρή κοινωνία και δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια. Θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη στον τόπο μας και να πάρουμε απαντήσεις για τα όσα ακούγονται για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και για τοκογλυφίες» ανέφερε ο Γ.Π.

«Η κοινωνία πρέπει να μιλήσει. Όσοι ξέρουν, να ανοίξουν τα στόματά τους και να πουν τι πραγματικά συνέβη. Ακούμε πολλά και δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Ο Μπάμπης μπορεί να ήταν ο δικός μας γιος» σημειώνει η Μ.Π.

«Είμαστε οργισμένοι, γιατί ένας δολοφόνος ζούσε μεταξύ μας και δεν είχαμε καταλάβει τίποτα. Είμαστε σίγουροι πως δεν έδρασε μόνος του, αλλά είχε συνεργούς. Έχουμε ακούσει τόσα, που δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Σκότωνε σκύλους, τους έβαζε φόλες και το βρήκε από σκύλο» υπογραμμίζει ο Β.Λ.

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι
Ο κρεοπώλης

«Η οικογένεια του Μπάμπη όλες αυτές τις ημέρες έγινε δική μας οικογένεια. Ο πόνος της μητέρας και της αδερφής του, που αποτυπώνονταν κάθε στιγμή στο βλέμμα τους, μας συνέτριψαν. Πενθούμε μαζί τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα για το παλικάρι που δολοφονήθηκε τόσο νέο» λέει ο Γ.Μ.

«Θέλουμε να μάθουμε γιατί σκότωσαν τον Μπάμπη. Θέλουμε να ξέρουμε τι έγινε. Ο χασάπης να πει εάν είχε συνεργούς. Όλο το Μεσολόγγι ήμασταν εκεί, έξω από τα δικαστήρια, και αυτός βγήκε με το κεφάλι ψηλά. Δεν ντράπηκε ούτε την οικογένεια του παιδιού που ήταν εκεί, ενώ ήξερε πως είχε βρεθεί το πτώμα» τονίζει Δ.Α.