Σε συλλήψεις για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο άτομα. Εκτός από τις δύο συλλήψεις έχουν γίνει και ταυτοποιήσεις ατόμων που εμπλέκονται στις δολοφονίες, σε μία απόπειρα που είχε γίνει στην Πιερία και στους εμπρησμούς στα βυτιοφόρα του Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Οι συλλήψεις των μελών της Greek Mafia έρχονται λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, η οποία επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Το χρονικό των εκτελέσεων των ισχυρών ανδρών της Greek Mafia

Ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022. Ο «θείος Τζο» της Greek Mafia πίστεψε, ατυχώς, πως στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας θα ήταν ασφαλής για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Έκανε λάθος… Οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να εκτελέσουν το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του, τον ακολούθησαν και δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν μπροστά στα μάτια της οικογένειας του, στην αυλή του σπιτιού του. Ο Γιάννης Σκαφτούρος θα πέσει νεκρός έχοντας δεχτεί 10 σφαίρες, σε μία από τις πιο ακριβές και υψηλού ρίσκου εκτελέσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εκτελεστές άφησαν πίσω τους –από λάθος- μία από τις μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν, με τις Αρχές να αισιοδοξούν ότι θα μπορούσαν να τους βρουν.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός ως «Ράμπο» ή «ταξιτζής» έπεσε νεκρός τον περασμένο Ιούνιο, σε ηλικία μόλις 38 ετών, έχοντας μόλις φτάσει στο σπίτι του στον Κορυδαλλό. Νεκρός θα πέσει μαζί του και ο 31χρονος «Νιόνιος», πρόσωπο με το οποίο είχε και συγγενική (σ.σ. εξ αγχιστείας) σχέση. Οι δράστες της δολοφονίας τον γάζωσαν τόσο από μακρινή όσο και από κοντινή απόσταση, με το θωρακισμένο τζιπ του να μην την προστατεύει καθώς είχε μισάνοιχτο το παράθυρο. Το όνομα του είχε εμπλακεί σε δολοφονίες, απόπειρες και πολλές σκοτεινές υποθέσεις της επονομαζόμενης αθηναϊκής νύχτας.