«Βίαιη ανακατανομή και αφαίμαξη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την επαναφορά του συντελεστή των ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20%, μιλώντας σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Σκάι 100,3 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, σχολιάζοντας τις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου. Πρόκειται για την πρώτη ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κρυφό πρόγραμμα» επιβολής φόρων, τόνισε.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πάρει τα περισσότερα κατά κεφαλήν χρήματα και έχει κάνει τις μεγαλύτερες εκταμιεύσεις σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη. Πρόσθεσε δε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα ωφελήσει κάθε δημόσια δράση στο μέτρο που είναι στοχευμένη και σχετίζεται με τους βασικούς πυλώνες του: τη στήριξη της οικονομίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση.

Τέλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρατήρησε ότι υπάρχει ένα παρελθόν με την κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής και τον ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Επισήμανε την πολυετή καθυστέρηση διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, με δικαιολογία την αδυναμία εύρεσης αίθουσας, καθώς και το γεγονός ότι σε κρίσιμες ψηφοφορίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής συναθροίζονταν με τις λεγόμενες «προοδευτικές ψήφους» για τη διαμόρφωση πλειοψηφίας. Το γεγονός δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε υπέρ των νομοθετικών ρυθμίσεων για τον αποκλεισμό συνδυασμών καταδικασθέντων για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση «γεννά ερωτηματικά», κατέληξε.