Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη-ενημέρωση που συγκάλεσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, με αντικείμενο την ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό. 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που διέπουν το Εθνικό σχέδιο μετανάστευσης 2020-2021 και περιλαμβάνουν τον έλεγχο των ροών, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στα κέντρα υποδοχής στα νησιά μας και τη δημιουργία ελεγχόμενων δομών, το έλεγχο της πανδημίας σε όλες τις δομές, το νέο μηχανισμό ένταξης όσων δικαιούνται διεθνή προστασία και πολιτικές για τα ασυνόδευτα ανήλικα.

 Η Ελλάδα μετά από την έκρηξη του μεταναστευτικού προβλήματος λόγω της ανεπάρκειας πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης, έχει  διαχειριστεί το μεταναστευτικό τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο με τρόπο αποτελεσματικό, σφραγίζοντας τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα,  πετυχαίνοντας τη στήριξη της Ευρώπης και στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία που θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την απειλή των μεταναστών ως μέσο πίεσης της εξωτερικής της πολιτικής.