Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παραβρέθηκε στο 28ο Γυμνάσιο Παγκρατίου για τον καθιερωμένο αγιασμό.

«Ο πρωθυπουργός έχει τον ρόλο να αποφασίζει και να συντονίζει, όχι τον ρόλο του σχολιαστή και αναλυτή. Δεν είναι κοντά στον κόσμο, δεν παρακολουθεί τα προβλήματα και λυπάμαι γιατί καμία ουσιαστική λύση δεν έχει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς να σχολιάσει την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε πως «μετά τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους η Παιδεία και η Υγεία είναι τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου».

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στους μαθητές του 28ου Γυμνασίου, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «οι γονείς και η πατρίδα περιμένουν από εσάς να κάνετε αυτό που πρέπει. Η πατρίδα βασίζεται σε εσάς για ένα καλύτερο μέλλον, να είσαστε καλά και να είσαστε πάντα πρώτοι».

Τον πρόεδρο της ΝΔ, συνόδευαν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, η τομεάρχης Παιδείας Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Κικίλιας.