«Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις, προτάσεις και λύσεις για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό του επιτελείο και εξέφρασε την πλήρη συμφωνία με τις θέσεις της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης ανέφερε ότι 45.000 εργοδότες έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, ποσοστό μείον 17%. Και υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση δεν αναστρέφεται εύκολα.

Σε ερώτηση που του έγινε για τον ανασχηματισμό ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι «από τον ανασχηματισμό θα δημιουργηθούν καθυστερήσεις, μέχρι οι νέοι υπουργοί να ενημερωθούν. Δεν υπάρχει χρόνος. Θέλουμε στα τρία παραγωγικά υπουργεία να μην υπάρξουν αλλαγές, ώστε να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο».

Από την άλλη επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος με τους εκπροσώπους της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ.

Ο Χ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «αποτελεί κοινή διαπίστωση, ακόμη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι η θεραπευτική αγωγή του μνημονίου είναι αναποτελεσματική και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ».

Ανέφερε μάλιστα πως «η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα πεπραγμένα της, δεν μπορεί να δώσει λύση και να προσφέρει προοπτική στην κοινωνία και στην οικονομία».

Αύριο η ηγεσία της ΝΔ θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ΔΕΘ.