Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, μετά την εισήγηση Παπανδρέου για διαρχία, δηλαδή για εκλογή νέου αρχηγού μετά τις εθνικές εκλογές (είτε γίνουν Μάρτιο, Απρίλιο είτε και πιο μετά) και εκλογή νέου υποψηφίου πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις στην πρόταση Παπανδρέου. Η Σ. Ράπτη φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν εδώ και τώρα οι διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό και να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι μακρόσυρτες διαδικασίες οδηγούν σε λύση δια της σήψης…

Ο Ι. Μίχας, φέρεται να επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν δέχεται τη λογική της διαρχίας, ότι θεωρεί λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές να μην έχει πρώτα διασφαλίσει τουλάχιστον την εμπιστοσύνη των μελών και φίλων του Κινήματος.

«Αν ο πρόεδρος θέλει να συνεχίσει να ηγείται του ΠαΣοΚ, αναφαίρετο δικαίωμα του. Το πρώτο είναι να ανοίξουν οι καταστατικές διαδικασίες εκλογής προέδρου με τον τρόπο που έγινε το 2007 πριν τις εθνικές εκλογές, δηλαδή άμεσα, και δεύτερον να συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο».

Υπέρ των άμεσων διαδικασιών τοποθετήθηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες και οι Ν. Σαλαγιάννης και Κ. Πανταζής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, σημείωσε ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και σκόπιμες ολιγωρίες και πρότεινε τη σύγκλιση ενός συνεδρίου επανίδρυσης πριν από τις εθνικές εκλογές.

«Εκλογή όλων των οργάνων και του προέδρου όπως προβλέπει το καταστατικό. Αν και εγώ διαφωνώ με τις ψηφοφορίες στα καφενεία και θα θέσω το θέμα αυτό στο Συνέδριο. Να παρουσιάσουν όλοι οι υποψήφιοι το πολιτικό και ιδεολογικό τους στίγμα. Όχι μέσα από το διαδίκτυο, όχι στην πασαρέλα στα κανάλια».