Με ομιλίες εισηγητών και βουλευτών των κομμάτων, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, υπέρ του σχεδίου νόμου τάσσονται επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» δηλώνουν το Ποτάμι και το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε.

«Κίνηση αντιπερισπασμού για να εκτονωθούν οι λαϊκές αντιδράσεις από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου» χαρακτήρισε το Παράλληλο Πρόγραμμα ο Γιάννης Δελής (ΚΚΕ), ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να συνηθίσει τον λαό στη φτώχεια, και στα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της πλουτοκρατίας».

Στο θέμα των συνεχών αλλαγών προγραμματισμού στο έργο της Βουλής, αναφέρθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, και υποστήριξε ότι οι αλλαγές αυτές, γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους.

«Πρώτη φορά λαμβάνεται μέριμνα για τους αστέγους», υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης «να διαβάσουν προσεκτικά τα άρθρα του νομοσχεδίου».

Για «άνοιγμα νέου κύκλου διασπάθισης του δημοσίου χρήματος με χρηματοδότηση ΜΚΟ», έκανε λόγο ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

«Λυπούμαστε αλλά η Ένωση Κεντρώων θα το καταψηφίσει», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται στη Βουλή με ομιλίες εισηγητών και βουλευτών των κομμάτων. «Το παράλληλο πρόγραμμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση αποτελεί μια προχειροδουλειά που περιέχει χαριστικές διατάξεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Σήμερα η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις που να περιλαμβάνουν την δικαιοσύνη και την προοπτική. Λυπούμαστε αλλά η Ένωση Κεντρώων θα το καταψηφίσει», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.