Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ και τα όσα… άκουσε λόγω του ότι θέλησε να αφήσει στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» του «Ant1».

«Δε νομίζω ότι έχω προδώσει κάποιον και δεν θα το κάνω ποτέ αυτό όσο ασχολούμαι με τα κοινά. Απλά είναι κάποιες αποφάσεις, κάποιες στιγμές, που λες: “έχει τελειώσει αυτό” και πρέπει να πας παρακάτω. Ό,τι ήταν να κάνω εγώ το έκανα με τον πιο έντιμο τρόπο. Κάναμε μια συνάντηση με τον άνθρωπο, ο οποίος ήρθε εκ μέρους του Μαξίμου -από τον Φλεβάρη είχε γίνει αυτό. Όταν κάτι δεν πάει καλά, το καταλαβαίνεις, κι αυτό ξεκίνησε πολύ πιο πριν, από το 2020-21, με κάποια θέματα που υπήρχαν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον Γιώργο Λιάγκα.

Στη συνέχεια είπε: «Όλα καλά! “Καλή επιτυχία” ο ένας, “καλή επιτυχία” ο άλλος, και κάποια στιγμή να βγάλουμε και κάτι προς τα έξω, ότι τελειώνει, και να πάμε παρακάτω, με την προϋπόθεση ότι θα τιμήσω εγώ την ψήφο του κόσμου μέχρι το τέλος της θητείας μου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μου έκανε την πρόταση και δέχτηκα».