Για «υπερβολές και αστειότητες» σχετικά με το κακούργημα για το οποίο ενδέχεται να κατηγορηθεί ο εντολέας της ανεξάρτητος βουλευτής, εκλεγμένος με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, έκανε λόγο η δικηγόρος Βάσω Πανταζή.

«Φυσικά είναι μια άτυχη στιγμή. Ένα ατυχές περιστατικό. Κανείς δεν επικροτεί μια τέτοια πράξη. Από εκεί και πέρα όμως, πέρα από κάθε θεσμική ιδιότητα, υπάρχει και η ανθρώπινη υπόσταση, πριν από το περιστατικό υπήρξε μια απίστευτης χυδαιότητας λεκτική επίθεση του έτερου βουλευτή προς τον κ. Φλώρο» ανέφερε η κ. Πανταζή και συνέχισε:

«Ο ίδιος ο ποινικός νομοθέτης, προϋποθέτει και οριοθετεί την έννοια της δικαιολογημένης αγανάκτησης. Με νομική έκπληξη πληροφορήθηκα από τους δημοσιογράφους πως φέρεται να διερευνάται μια κακουργηματική πράξη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το νομικό μας σύστημα κάποιοι το μεταχειρίζονται με τέτοιου είδους υπερβολή. Υπερβολές και αστειότητες».

Τέλος περιγράφωντας το περιστατικό, τόνισε: «Είναι ένα ατυχές συμβάν προσωπικό δύο βουλευτών, που προφανώς δεν είναι το ένα και μοναδικό περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ τους. Υπάρχει καιρό στοχευμένη επίθεση στα social media από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Βεβαίως και είναι ατυχής η πράξη, βεβαίως και αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα έπραττε διαφορετικά. Τώρα αυτά που ακούω ότι η μικρή ατυχής στιγμή να τη συνδέουν με κίνδυνο για το πολίτευμα… Νομίζω έχουμε χάσει το μέτρα. Ψυχραιμία, οι εισαγγελείς είναι καταρτισμένοι όπως και οι δικαστές. Θα γίνει ουσιαστικός νομικός χαρακτηρισμός και μόλις έχουμε εικόνα της δικογραφίας θα υπάρξει ενημέρωση».