Στις 4 το απόγευμα θα γίνει η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών των κομμάτων, όπως και των υποψήφιων ευρωβουλευτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρείου Πάγου.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει ποιοι από τους συνολικά 46 συνδυασμούς και κόμματα θα πάρουν το πράσινο φως για τις ευρωεκλογές.

Τα βλέμματα, πάντως, είναι στραμμένα στους Σπαρτιάτες, καθώς έχει ζητηθεί να μπει μπλόκο στη συμμετοχή τους από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

Στα υπομνήματά τους στον Άρειο Πάγο, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκαν τις αναφορές του επικεφαλής του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, περί καθοδηγούμενων βουλευτών από εξωκοινοβουλευτικούς που λειτουργούν με όρους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε», αλλά και τις διώξεις που ζήτησε να ασκηθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε βάρος 11 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας για εξαπάτηση εκλογέων. Την κίνηση στήριξε με επιστολή της και η Νέα Αριστερά.

Από την πλευρά του το κόμμα των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «συνταγματική εκτροπή», χαρακτηρίζοντας το υπόμνημα της Ν.Δ. «κατάπτυστο, με ανακρίβειες και αισχρά ψεύδη».