Στην υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ – Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης» προχωρά εντός των επόμενων μηνών η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Καραμέρου, με θέμα «Μεγάλη καθυστέρηση στην παροχή οικονομικών κινήτρων για εσωτερικές συνδέσεις αποχέτευσης», ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για να μπει αυτή η δράση, που θα ονομάζεται “Εξοικονομώ – Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης», στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027». Σημείωσε μάλιστα ότι «έχει ήδη δημιουργηθεί σχετική ψηφιακή διαδικτυακή πλατφόρμα, έχει συνταχθεί το σχέδιο του οδηγού εφαρμογής, και στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουμε και στην υπουργική απόφαση προκήρυξης τις σχετικής δράσης».

Για καθυστέρηση του έργου έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμέρος είπε ότι το ζήτημα της αποχέτευσης χρονίζει, ενώ ζήτησε να μάθει ποια θα είναι τα οικονομικά κίνητρα, «γιατί έχουμε το φαινόμενο να κατασκευάζονται αποχετεύσεις στην ανατολική Αττική και να μη συνδέονται οι πολίτες, ακριβώς λόγω του δυσβάσταχτου κόστους».

Ο κ. Σκυλακάκης ανταπάντησε ότι θα επανέλθει για τον ακριβή χρόνο της εξαγγελίας σημειώνοντας ότι είναι «αρκετά τα χρήματα τα οποία θα δοθούν».