«Η Ελλάδα του σήμερα μπορεί να αποτελέσει το κατώφλι της Ινδίας προς την Ευρώπη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νέο Δελχί, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην συγκεκριμένη εκδήλωση, τόνισε ότι δεν είναι μια περιφερειακή εκδήλωση, αλλά παγκόσμιο βήμα διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην εταιρική σχέση Ελλάδας και Ινδίας ανάμεσα, όπως είπε, στην παλαιότερη και τη μεγαλύτερη Δημοκρατία του κόσμου.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Ινδία δίνει το παράδειγμα στον κόσμο σχετικά με το πώς η Δημοκρατία μπορεί να δώσει ισχυρότατη οικονομική ανάπτυξη, που οδηγεί σε ευημερία, ενδυναμώνοντας έτσι την κοινωνική συνοχή.

«H ενδυνάμωση της εταιρικής σχέσης της Ινδίας με την Ευρώπη θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο λίθο και αυτό θα το εφαρμόσω στον έσχατο βαθμό για τη χώρα μου», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας είπε: «Η Ελλάδα μπορεί να δράσει ως ενδιάμεσος με την ΕΕ, αλλά κι ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση για την Ινδία. Είμαστε το φυσικό σας κατώφλι για την Ευρώπη».