Η Τέιλορ Σουίφτ βιώνει μια «κόλαση» λόγω ονόματος, αφού δεν μπορεί να βρει δουλειά ή να ταξιδέψει κανονικά, ενώ απαγορεύεται να διατηρεί λογαριασμό στα social media με το ονοματεπώνυμο της.

Φυσικά, δεν πρόκειται για τη διάσημη τραγουδίστρια, αλλά για μια 19χρονη από τη Σκωτία που έχει συνωνυμία με την 34χρονη καλλιτέχνιδα από τις ΗΠΑ. Η κοπέλα γεννήθηκε το 2004 -δύο χρόνια πριν το ντεμπούτο της μουσικού- και έλαβε το όνομά της από τους γονείς της. Πέρα από το πάθος για τη μουσική και το ίδιο όνομα δεν έχουν κάτι κοινό, ενώ η νεαρή είναι θαυμάστρια της τραγουδίστριας.

Για χρόνια, αγνοούσε την ύπαρξη της διάσημης περσόνας μέχρι που σε ηλικία 12 ετών την πείραζαν τα παιδιά στο σχολείο και έψαξε στο διαδίκτυο το πρόσωπο που είχε το ίδιο όνομα με εκείνη. «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ευχάριστα, επειδή όλοι θεωρούσαν πως είχαμε συγγένεια ή σαγηνεύονταν από τη συνωνυμία», είπε η Τέιλορ στην The Sun.

Η διάσημη τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν μετά την πανδημία του κορονοϊού, καθώς η δημοφιλία της διάσημης Σουίφτ εκτοξεύτηκε στα ύψη, σε βαθμό που έγινε δισεκατομμυριούχος και εντάχθηκε στη σχετική λίστα του Forbes.

Έκτοτε, η 19χρονη αντιμετωπίζει διακρίσεις από τους υποψήφιους εργοδότες, αναφέροντας ότι «κάνω αιτήσεις για δουλειά και νομίζουν ότι είμαι τρελή που επέλεξε να τη φωνάζουν έτσι. Δεν καταλαβαίνουν πως γεννήθηκα και έλαβα το όνομα πριν η Τέιλορ γίνει διάσημη».

Επίσης, δεν μπορεί να ταξιδέψει εύκολα, γιατί χρειάζεται μια σειρά από έγγραφα που αποδεικνύουν το όνομα της. «Δεν αρκεί η ταυτότητά μου, γιατί νομίζουν ότι είναι πλαστή. Πρέπει να κουβαλάω ακόμη και το πιστοποιητικό γέννησης για το check in στο αεροδρόμιο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, απαγορεύεται να ανοίξει λογαριασμό στα social media με το όνομά της, γιατί είναι κατοχυρωμένο από τη μουσικό.

Όμως, η Τέιλορ Σουίφτ συνεχίζει να ακούει τα τραγούδια που γράφει η συνονόματη της και ονειρεύεται μια μέρα να βρεθεί σε συναυλία της, κρατώντας ένα πανό που θα γράφει: «Γεια σου Τέιλορ. Με λένε κι εμένα Τέιλορ Σουίφτ».