Η Σίδνεϊ Σουίνι έγινε viral και όχι μόνο επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για την εμφάνισή της στο «Saturday Night Live». Οι χρήστες στο «X» δεν μπορούν να σταματήσουν να αναζητούν πρόστυχες φωτογραφίες της ηθοποιού, που διέρρευσαν και έχουν έρθει αντιμέτωποι με πληθώρα ανεπιθύμητων μηνυμάτων και πιθανών κακόβουλων προγραμμάτων.

«Αν λαμβάνετε προφανές κακόβουλο λογισμικό επειδή αναζητούσατε το στήθος της Σίδνεϊ Σουίνι στο twitter, δεν μπορείτε να βοηθήσετε», έγραψε η Σαμάνθα Κόουλ, η οποία αναφέρθηκε στην απάτη για την ιστοσελίδα «404 Media».

Ένας άλλος χρήστης με ειρωνική διάθεση έγραψε: «Δεν ξέρω ποιος χρειάζεται να το ακούσει αυτό, αλλά αν ψάχνατε για σκανδαλώδεις φωτογραφίες της Σίδνεϊ Σουίνι στο Twitter, αντιμετωπίζετε πολλά κακόβουλα προγράμματα… Το άκουσα».

Οι αναζητήσεις για το δημοφιλές θέμα το απόγευμα της Δευτέρας επηρέασαν ιστότοπους με συνδέσμους που περιέχουν κακόβουλα διαφημιστικά προγράμματα, τα οποία παραβιάζουν τα προγράμματα περιήγησης και τα «πλημμυρίζουν» με αναδυόμενα παράθυρα.

Το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες και τις πολιτικές του «X», εμφανίστηκε μετά την εμφάνιση της 26χρονης Σουίνι, σε κωμική εκπομπή του NBC στις 2 Μαρτίου.

Η εμφάνιση της ηθοποιού του «Euphoria» στο «SNL» – κατά τη διάρκεια της οποίας υποδυόταν μια σερβιτόρα που φορούσε ένα στενό φόρεμα και αναδείκνυε το ντεκολτέ της, είχε επίσης πυροδοτήσει κολακευτικά σχόλια σε συντηρητικά μέσα όπως η The National Post του Καναδά και η αμερικανική έκδοση του «The spectator».

Αν και πολλοί ανέφεραν ότι το στήθος της ήταν ένα όπλο ενάντια στην «κουλτούρα της αφύπνισης», ένας πρώην Δημοκρατικός βουλευτής, ο οποίος στη συνέχεια διεγράφη, μοιράστηκε ένα μιμίδιο που ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την κοίταζε, καθώς ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία για την κατάσταση των ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα.

Το κακόβουλο λογισμικό που σχετίζεται με το δημοφιλές θέμα και το οποίο από μόνο του προδίδει την επιθυμία των χρηστών για φωτογραφίες που θα παραβίαζαν το απόρρητο της Σουίνι, ήρθε λίγες εβδομάδες μετά από ένα ψεύτικο σεξουαλικό βίντεο του οικοδεσπότη του podcast Bobbi Althoff που περιείχε γυμνές ψεύτικες εικόνες της ποπ σταρ Taylor Swift που έγιναν viral στο X.

Η 404 Media υποστήριξε ότι το περιεχόμενο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας «ευδοκιμεί» στο X λόγω του πόσο «λίγο εποπτεύεται η πλατφόρμα» υπό την ιδιοκτησία του Έλον Μασκ.

Η πλατφόρμα, επίσημα γνωστή ως Twitter, έχει αντιμετωπίσει την αύξηση της ρητορικής μίσους, της παραπληροφόρησης, των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει διαφημιστές από τότε που ο πολύδισεκατομμυριούχος την αγόρασε το 2022 με σκοπό να την κάνει «προπύργιο ελεύθερου λόγου».

Ο Μασκ στη συνέχεια κυκλοφόρησε πλήθος εγγράφων που έδειχναν πώς το Twitter είχε λογοκρίνει ιστορικά μέσα ενημέρωσης όπως το The Post.