Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στη Μαρία Τσάκου που πέθανε ξαφνικά τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη από καρδιακή προσβολή.

Η σορός της αναμένεται να φτάσει από τη Νέα Υόρκη στη Χίο στις 12 το μεσημέρι, δύο ώρες αργότερα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Ράχη Καρ­δάμυλων και στη συνέχεια θα ταφεί στο νεκροταφείο που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία.

Στην κηδεία αναμένεται να παραστούν πολλές εφοπλιστικές οικογένειες με τις οποίες η οικογένεια Τσάκου διατηρούσε φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους οποίους η οικογένεια Λεμού, Λιβανού, ο Λέων Πατίτσας με τη σύζυγο του Μαριέττα, ο Νίκος Μαδιάς με τη σύζυγο του Βάσια, αλλά και η Βίκυ Καγιά με το σύζυγό της τους οποίους πριν λίγες μέρες είχε παντρέψει η Μαρία Τσακού.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καρδαμύλων σήμερα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα του χωριού, ενώ το όνομα της Μαρίας Τσακού θα δοθεί σε περιοχή που αναμένεται να δεντροφυτευτεί στην περιοχή Μαργαρίτης.

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11.00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά. Αντί για στεφάνια η οικογένεια έχει ζητήσει τα χρήματα να διατεθούν στο Γηροκομείο Καρδάμυλων ή στο ΑΡΓΩ που βοηθάει παιδιά ναυτικών με ειδικές ανάγκες ή ακόμα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.