Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν επανειλημμένα με δυτικά όπλα ιατρικές εγκαταστάσεις στις ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας και δήλωσε πως η Δύση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «κάνουν τα στραβά μάτια» στις επιθέσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία. Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. Αμφότερες αρνούνται τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η κατηγορία διατυπώθηκε από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ουκρανικές δυνάμεις στοχοθέτησαν επανειλημμένα ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες, τις οποίες η Μόσχα λέει πως έχει προσαρτήσει.

Η Ζαχάροβα ανέφερε τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες και δήλωσε πως έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για τον οποίο είπε πως δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα. «Πραγματικοί γιατροί πεθαίνουν, καθώς το Κίεβο βομβαρδίζει με όπλα που το προμηθεύει η Δύση», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Δύση και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνοούν οποιαδήποτε εγκλήματα κάνει η Ουκρανία και το μόνο που θέλουν είναι να επικρίνουν τη Ρωσία.