Με μεγάλη μείωση κερδών της τάξης του 33% ολοκληρώθηκε το τρίτο τρίμηνο για την Goldman Sachs, καθώς η τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχείς ζημιές από την πώληση τμημάτων για δανεισμό καταναλωτών, αλλά και τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου ήταν 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια ή 5,47 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Είναι το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο που η τράπεζα σημειώνει πτώση κερδών από έτος σε έτος.

Ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η τράπεζα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι δύσκολες συνθήκες θα ξεκαθαρίσουν σύντομα. «Συνεχίζουμε να σημειώνουμε σημαντική πρόοδο στην εκτέλεση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων και είμαστε βέβαιοι ότι το έργο που κάνουμε τώρα μας παρέχει μια πολύ ισχυρότερη πλατφόρμα για το 2024», τόνισε,  καθησυχάζοντας την αγορά.

«Περιμένω επίσης συνεχή ανάκαμψη τόσο στις κεφαλαιαγορές όσο και στη στρατηγική δραστηριότητα, εάν οι συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές. Ως ηγέτης στις συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων και εξαγορών και στην αναδοχή μετοχών, η αναζωπύρωση της δραστηριότητας θα είναι αναμφίβολα ούριος άνεμος για την Goldman Sachs», πρόσθεσε.