Το Παγκράτι έχει καθιερωθεί, πια, ως στέκι. Σίγουρα για τους κατοίκους της περιοχής και όσους δραστηριοποιούνται στο κέντρο, αλλά και για εκείνους που λατρεύουν τα στέκια του και τη φιλοσοφία τους.

Τώρα που καλοκαίριασε, λοιπόν, επιλέγουμε τραπεζάκια σε αυλές, πλατείες και πεζόδρομους στην περιοχή για καφέ, φαγητό και ποτό.

Cupola

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή στο Παγκράτι, το Cupola στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος συγκεντρώνει στα τραπέζια του τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και των ιταλικών γεύσεων γενικότερα. Με Ιταλό σεφ, δεν τίθεται θέμα περί αυθεντικότητας των πιάτων του! Στα συν η ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα εξαιρετικά cocktails. Ταλιατέλες με ψιλοκομμένο και σιγοβρασμένο χτένι μοσχαριού, σπαγγέτι ραγού από φρέσκα ψάρια, με φρέσκια τομάτα και κρασί και ταλιολίνι με αυγοτάραχο, σάλτσα prosecco και ξύσμα λεμονιού στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Frater & Soror

Στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων, αποτελεί την νέα πρόταση των Λευτέρη Γεωργόπουλου (The Clumsies, Odori) και Μανώλη Λυκιαρδόπουλου (Odori), σε συνεργασία με τους Θάνο Τσουνάκα (Theory) και Γιώργο Γιγή. Το all day bar- restaurant, με την επιμελώς ατημέλητη βιομηχανική όψη, δίνει έμφαση στο gin με επιλεγμένες ετικέτες και εναλλακτικές προτάσεις του κλασικού gin- tonic, ενώ οι εμπνευσμένες και comfort γεύσεις της κουζίνας αποτελούν και έναν από τους λόγους για να βρεθεί κανείς στο Παγκράτι.

Καραβίτης

Ταβέρνα Καραβίτης

Επίσης, στην Πλατεία Προσκόπων, η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.

Chelsea Hotel

Μποέμ, χρωματιστό και χαρούμενο στέκι με artistic ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές στην κεντρική Πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι. Με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο «most wanted» στέκια της περιοχής, με τα τραπέζια του να γίνονται περιζήτητα όλες τις ώρες της ημέρας. Κρητικές ρακές, φθηνά ποτά και παγωμένες μπύρες στις αγαπημένες επιλογές του νεανικού κοινού που το επιλέγει σταθερά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.