Σαν «δείγμα» της προσπάθειας του «κυρίαρχου συστήματος» να «αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από τη Μεγαλόνησο και το Κυπριακό» σχολιάζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Κοτζιάς, το τεσσάρι που έδωσε η ελληνική κριτική επιτροπή στη συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision.

Ο Νίκος Κοτζιάς σε ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία απο την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους».

Το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που…

Posted by Νίκος Κοτζιάς on Monday, May 15, 2023

Το τεσσάρι που έδωσε η ελληνική κριτική επιτροπή στην κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Χαρακτηριστική η αντίδραση της Κύπριας παρουσιάστριας, Κάλιας Ελευθερίου, η οποία μίλησε στο «Χαμογέλα και πάλι», η οποία ανέφερε έκπληκτη αλλά και με χιούμορ:

«4; 4; Δεν λέω καλημέρα! 4; Παραμιλώ από χθες το βράδυ. Όλη η Ευρώπη μου στέλνει μηνύματα και μου λέει “δεν γίνεται, δεν γίνεται 4”…. Πάντα λέγαμε ότι στην Ευρώπη δε θα καταλάβουν τη σχέση Ελλάδας- Κύπρου, ότι είμαστε αδέρφια, ότι είναι σαν να ψηφίζουμε τους εαυτούς μας, και γίνεται αυτό… Δεν μπορώ να το διανοηθώ το 4. Τόσο καιρό λέμε στα social media για το τραγούδι, ο Andrew έδωσε και την ψυχή του, άλλες χώρες μάς έδωσαν 10άρια και η Ελλάδα έδωσε 4. Δεν το χωνεύω!».