Το όνομά της είναι δύσκολο. Προσπαθείς να την προφέρεις, αλλά η γλώσσα σου κινδυνεύει να πάθει κάταγμα. Εντάξει, συνηθισμένο όταν πρόκειται για κάποια λέξη της γερμανικής γλώσσας. Ωστόσο, στην περίπτωση του Quedlinburg (Κβέντλινμπουργκ) δεν θέλουμε να μάθουμε να το προφέρουμε, αλλά να το επισκεφτούμε!

Αν ψάχνετε για τον τέλειο γερμανικό προορισμό, το Quedlinburg είναι το μέρος που αναζητάτε. Η μικρή μεσαιωνική πόλη που μοιάζει σαν βασίλειο ενός παραμυθιού, είναι σχεδόν 1.100 χρόνων με απίστευτους πολιτιστικούς θησαυρούς, ενώ βρίσκεται στο κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ της Γερμανίας.

Κβέντλινμπουργκ

Η παλιά πόλη του είναι τόσο καλά διατηρημένη, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1994. Στην ουσία πρόκειται για έναν λαβύρινθο από ρομανικά ημιτελή σπίτια, με κάστρο, εκκλησίες, κήπους, πλατείες και δαιδαλώδη σοκάκια, και όλα μαζί συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Κβέντλινμπουργκ

Στην πόλη υπάρχουν αρκετοί πύργοι που μπορείτε να ανεβείτε, οι οποίοι προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη και τις γύρω περιοχές. Η Marktplatz, η κεντρική πλατεία είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Quedlinburg και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες, με τα πολυάριθμα καφέ και εμπορικά καταστήματα, που όλα στεγάζονται σε κτήρια της περιόδου 1300 -1700.

Κβέντλινμπουργκ

Εδώ θα δείτε και το καλυμμένο από κισσό Δημαρχείο του Κβέντλινμπουργκ, που χτίστηκε το 1310, αναδιαμορφώθηκε το 1616 και συγκαταλέγεται στα παλαιότερα της Γερμανίας. Μπροστά του, την προσοχή τραβά το άγαλμα ενός ιππότη με υψωμένο το σπαθί του. Είναι ο Ρολάνδος, σύμβολο της ανεξαρτησίας και των προνομίων που απολάμβανε η πόλη.

Κβέντλινμπουργκ

Το κύριο αξιοθέατο του Quedlinburg είναι, φυσικά, το Κάστρο του, ένα μεσαιωνικό οχυρωμένο φρούριο-αββαείο που βρίσκεται σε έναν λόφο γνωστό ως Schlossberg ή «βουνό του κάστρου». Μέσα στο συγκρότημα, υπάρχει, επίσης, η εκκλησία του Αγίου Σερβάτιου, που χρονολογείται από το 1129 -μία από τις πιο αξιόλογες εκκλησίες της αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

Κβέντλινμπουργκ
Κβέντλινμπουργκ