Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού στις 11 του Φλεβάρη και μετά από σχεδόν τρεις μήνες κατάφερε να οδηγήσει τους Πειραιώτες στον τελικό του Conference League.

Ο Βάσκος βρίσκεται στον δεύτερο σερί τελικό της καριέρας του, ενώ είναι ο πέμπτος μόλις τεχνικός που τα έχει καταφέρει με διαφορετική ομάδα.

Ο πρώτος που τα κατάφερε ήταν ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον, ο οποίος κατέκτησε το κύπελο UEFA με την Γκέτεμποργκ το μακρινό 1982, ενώ ένα χρόνο αργότερα ηττήθηκε για την ίδια διοργάνωση ως προπονητής της Μπενφίκα.

Ο επόμενος ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που έφτασε ως τεχνικός της Μπενφίκα στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων το 1990 και ένα χρόνο αργότερα οδήγησε τη Βαλένθια στον τελικό του Champions League.

Τρίτος κατά σειρά που τα κατάφερε είναι ο Ράφα Μπενίτεθ κατακτώντας το κύπελλο UEFA το 2004 με τη Βαλένθια, ενώ ένα χρόνο μετά πήρε και το Champions League με τη Λίβερπουλ.

Επόμενος στην κατάταξη είναι ο Τόμας Τούχελ που έφτασε σε δυο διαδοχικούς τελικούς Champions League. Πιο συγκεκριμένα το 2020 οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου και ηττήθηκε από την Μπάγερν, ενώ ένα χρόνο αργότερα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ως τεχνικός της Τσέλσι.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκε ως πέμπτος στην προνομιούχα λίστα, αφού πέρυσι κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη, ενώ φέτος θα κοουτσάρει τον Ολυμπιακό στον τελικό της Αθήνας.