Τα αρώματα με νότες βανίλιας είναι η διαχρονικά ασφαλής επιλογή για οποιαδήποτε περίσταση, από ένα πρώτο ραντεβού μέχρι μία ακόμα μέρα στο γραφείο. Ενώ κάποιες μπορεί να τα απορρίπτουν επειδή τους φαίνονται βαριά, ας μην ξεχνάμε ότι χάρη στην αποδεδειγμένα αφροδισιακή ιδιότητά του, το άρωμα της βανίλιας έχει σαγηνευτική επίδραση σε όποιον περνά από δίπλα. Γι’ αυτό εξάλλου η βανίλια είναι από τις πιο δημοφιλείς ουσίες στον κόσμο της σύγχρονης αρωματοποιίας.

Μπορείτε να βρείτε πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς της βανίλιας με άλλες νότες, με το τελικό αποτέλεσμα να ποικίλλει από γλυκό και πουδρέ έως spicy ή λουλουδάτο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στη δική σας επιδερμίδα.

Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα αρώματα βανίλιας που κατά γενική ομολογία κάνουν τα κεφάλια να γυρίζουν.

1. Yves Saint Laurent, Libre

Ψάχνετε για ένα έντονο άρωμα βανίλιας; Το Libre της Yves Saint Laurent είναι ταυτόχρονα κομψό και σαγηνευτικό, χάρη στην υπέροχη ισορροπία που πετυχαίνουν οι παιχνιδιάρικες νότες, τα μαγευτικά λουλούδια και οι τόνοι της πούδρας, τα οποία συμπληρώνουν την κρεμώδη βάση βανίλιας. Ένα όνειρο.

Yves Saint Laurent Libre Eau De Parfum 30ml 86,83€

2. Kayali, Vanilla | 28

Αν πραγματικά αγαπάτε τα αρώματα βανίλιας, θα λατρέψετε το Vanilla 28 από την εταιρεία Kayali. Φορέστε το μόνο του για να μυρίζετε σαν φρεσκοψημένο ζαχαρωτό ή συνδυάστε το με άλλα αρώματα για να δώσετε μια γλυκιά νότα στην καθημερινή εσάνς σας.

Kayali Vanilla | 28 100ml 105,95€

3. Tom Ford, Vanilla Sex

Το Vanilla Sex είναι μία από τις τελευταίες κυκλοφορίες του Tom Ford, αλλά απέχει πολύ από τα συνηθισμένα αρώματα βανίλιας. Αυτό το αισθησιακό και πουδρένιο άρωμα έχει νότες από βάμμα βανίλιας, ισορροπημένη με σανταλόξυλο και αμύγδαλο, με αποτέλεσμα ένα εκλεπτυσμένο άρωμα. Αν δεν είστε οπαδός των γλυκών αρωμάτων, μπορεί αρχικά να σας φανεί βαρύ, αλλά ύστερα από λίγο το Vanilla Sex αφήνει ένα όμορφο και διακριτικό άρωμα, στο οποίο θα είναι αδύνατο να αντισταθείτε.

Tom Ford Vanilla Sex Eau De Parfum 50ml 364,66€

4. Ariana Grande, Cloud

Όταν μιλάμε για viral αρώματα, δεν υπάρχει καλύτερο από το Cloud της Ariana Grande, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αντιγραφή του αρώματος Maison Francis Kurkdjian. Η ειδική αρωμάτων Alice du Parcq περιγράφει το Cloud λέγοντας πολύ απλά πως «μυρίζει σαν ζεστή βάφλα».

Ariana Grande Cloud 30ml €45 (με έκπτωση)

5. Sol de Janeiro, Cheirosa 71

Ένα από τα πιο προσιτά αρώματα βανίλιας, το Cheirosa 71 της εταιρείας Sol de Janeiro είναι ένα τέλειο body mist που πρέπει να βρίσκεται στην τσάντα σας. Μυρίζει σαν αφράτο μαλλί της γριάς, ενώ οι νότες του θα σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές. Ναι, είναι τόσο καλό. Σκεφτείτε καραμελωμένη βανίλια, θαλασσινό αλάτι, tonka και καβουρδισμένα Macadamia. Σκέτος πειρασμός.

Sol De Janeiro Brazilian Crush Cheirosa 71 90ml 22,95€

6. Mugler, Angel

Όταν κυκλοφόρησε το Angel της εταιρείας Mugler, ήταν ένα από τα πρώτα του είδους του, ενώ γρήγορα απέκτησε top status στον κόσμο των αρωμάτων. Γνωστό για το έντονο και γλυκό άρωμά του, με μια πινελιά μπαχαρικών και κρέμας, αυτό το μείγμα διαθέτει έναν εκτενή κατάλογο συστατικών ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πεπόνι, καρύδα, περγαμόντο, μέλι, βερίκοκο, ροδάκινο, tonka, πατσουλί, καραμέλα, μαύρη σοκολάτα και βανίλια.

Mugler Angel 25ml 86,99€

7. Valentino, Donna Born in Roma

Μιλώντας για τα αγαπημένα αρώματα βανίλιας όλων των εποχών, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός λίστας το Donna Born in Roma του οίκου Valentino, το οποίο είναι από τα καλύτερα γυναικεία αρώματα που κυκλοφορούν. Εμπνευσμένο από τη Ρώμη, αυτό το όμορφο άρωμα διαθέτει νότες βανίλιας αναμεμειγμένες με νότες ξύλου και κασμίρ. Πολλές γυναίκες το επαινούν στο TikTok, χάρη στα αμέτρητα κομπλιμέντα που δέχονται εξαιτίας του. Είναι must για τη συλλογή αρωμάτων σας.

Valentino Donna Born in Roma 50ml 110€ (με έκπτωση)

Πηγή: Glamour