Αν είστε φαν της σειράς του ΑΝΤ1, «Μάγισσα» θα ξέρετε το Πόρτο Κάγιο, το μέρος όπου Καπεταναίοι ήταν οι Λασκαραίοι. Ένας τόπος άγνωστος στους περισσότερους, που τον έμαθαν μέσα από τη σειρά.

Το Πόρτο Κάγιο είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στην «εσχατιά» της Λακωνίας. Αποκομμένο από όλους και απ’ όλα και μια ανάσα από το Ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, ο επισκέπτης του Πόρτο Κάγιο ανακαλύπτει ένα ήρεμο αραξοβόλι.

Πόρτο Κάγιο

Ο παραθαλάσσιος αυτός οικισμός απέχει 64 χλμ. από το Γύθειο και είναι φωλιασμένος σε έναν μικροσκοπικό κόλπο, αποτελώντας το ιδανικό ησυχαστήριο για όσους επιζητούν λίγη ηρεμία στις διακοπές τους. Μακριά από όλους και απ’ όλα, με τους νωχελικούς ρυθμούς που επικρατούν εδώ να δημιουργούν την εντύπωση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει, στο Πόρτο Κάγιο θα ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Πόρτο Κάγιο

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και τρεις υπέροχες αμμουδιές για αξέχαστες βουτιές σε ένα επιβλητικό τοπίο.

Πόρτο Κάγιο

Το Πόρτο Κάγιο κατά την ιστορία

Ο Παυσανίας το ανέφερε με το όνομα Ψαμαθός και πιστεύεται πως το σύγχρονο όνομά του προήλθε από το ενετικό Porto Quaglio και το γαλλικό Port des Cailles. Επίσης, το Πόρτο Κάγιο συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα πιο σημαντικά λιμάνια της Μάνης, ενώ υπήρξε και φυσικό αραξοβόλι από το οποίο πέρασαν Φοίνικες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, και Φράγκοι, μεταξύ άλλων, καθώς και ο πειρατικός στόλος του Λάμπρου Κατσώνη.

Πόρτο Κάγιο
Πόρτο Κάγιο
Πόρτο Κάγιο