Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο 3ο παιχνίδι της σειράς των play off της Euroleague και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό λόγω της παρουσίας περισσότερων από 1.000 οπαδών των Ισραηλινών στις εξέδρες του γηπέδου.

Κατά την αναχώρησή του για την πρωτεύουσα της Σερβίας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για όσα κυκλοφόρησαν περί παρουσίας οπαδών της Μακάμπι στον αγώνα, κάνοντας αναφορά σε ό,τι είχε συμφωνηθεί πριν μήνες στη γενική συνέλευση της Euroleague.

Εκεί, οι ομάδες-μέτοχοι είχαν ψηφίσει για να πάρει μέρος στη διοργάνωση η ομάδα του Ισραήλ, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού αυτή είχε υποσχεθεί ότι τα παιχνίδια της στο Βελιγράδι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Τώρα, όμως, που ήρθε η ώρα για τα παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στο Final 4, η Μακάμπι θα έχει την υποστήριξη οπαδών της.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά τώρα, αυτό θα συμβεί επειδή μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η Euroleague ενημέρωσε τους Ισραηλινούς ότι θα μπορούν να έχουν οπαδούς στις εξέδρες αν εξασφαλίσουν άδεια από τις Αρχές της Σερβίας. Όπως και έγινε.

Οι Σέρβοι επέτρεψαν στη Μακάμπι να έχει 1.000 οπαδούς με την υπόσχεση ότι δεν θα γίνουν επεισόδια, αν και τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αναφορές ακόμη και για 2.000 Ισραηλινούς στις εξέδρες. Και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενημερωθεί από τη Euroleague για όλα αυτά, δεν κρύβει και τον εκνευρισμό του.