Την απόφασή του να επιστρέψει στη δράση για χάρη της Αμέρικα ντε Ρίο ντε Τζανέιρο, της ομάδας δηλαδή της οποίας είναι πρόεδρος από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο 58χρονος Ρομάριο, κάνοντας πραγματικότητα και το τελευταίο του όνειρο αφού θα είναι συμπαίκτης με τον γιο του.

Πρόκειται για έναν από τους θρύλους του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, κάνοντας εκπληκτικά πράγματα στα γήπεδα. Αυτά από τα οποία αποσύρθηκε πριν 15 χρόνια αλλά τώρα πήρε την απόφαση να επιστρέψει και θα το κάνει με τη φανέλα της Αμέρικα ντε Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Ρομάριο είχε αγωνιστεί σε αυτή για ένα διάστημα το 2009 και εδώ και λίγους μήνες, από τον Ιανουάριο συγκεκριμένα, είναι πρόεδρός της ενώ πριν ένα μήνα υπέγραψε σε αυτή και ο Ρομαρίνιο, ο γιος του. Αυτός με τον οποίο θα είναι συμπαίκτης πλέον αλλά όχι κάθε εβδομάδα.

«Δεν πρόκειται να παίξω ολόκληρο το πρωτάθλημα, αλλά θα παίξω μερικά ματς με την ομάδα της καρδιάς μου και θα πραγματοποιήσω ένα τελευταίο όνειρο, να παίξω δίπλα στον γιο μου», είπε ο Ρομάριο, ο στόχος του οποίου είναι συγκεκριμένος: Να κατακτήσει η Αμέρικα ντε Ρίο ντε Τζανέιρο το τουρνουά της 2ης κατηγορίας της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο που διεξάγεται από Μάριο μέχρι Αύγουστο, για να παίξει στις αρχές του 2025 στην 1η κατηγορία του Ρίο ντε Τζανέιρο μαζί με μεγάλες ομάδες όπως η Φλαμένγκο, η Μποταφόγκο, η Φλουμινένσε και η Βάσκο ντα Γκάμα.