Με μια ειρωνική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχολιάζει την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Αποτέλεσμα της επίθεσης, ήταν να σκοτωθούν 2 άνθρωποι, ενώ ένα 14χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά.

Γράφοντας ένα tweet, το οποίο έλεγε «bridge – broke – broken», η κυβέρνηση της Ουκρανίας αναφέρεται στις εξελίξεις στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία και θεωρείται μέρος οδού – κλειδιού για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία. Η γέφυρα υπέστη ζημιά εξαιτίας «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο γονείς και να τραυματιστεί η κόρη τους, όπως ανακοίνωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Ρωσία πρόεδρο του κοινοβουλίου της Κριμαίας, η γέφυρα της Κριμαίας δέχθηκε επίθεση από το, όπως το χαρακτήρισε, «τρομοκρατικό καθεστώς» της Ουκρανίας και ότι το σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας δεν υπέστη ζημιές.

«Η Ουκρανία επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει την κατεχόμενη Κριμαία με τη Ρωσία, με μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας (USV) καμικάζι. Το κατεστραμμένο άνοιγμα της γέφυρας της Κριμαίας προς την κατεύθυνση του Κερτς βυθίστηκε κατά 50 εκατοστά. Ένα άλλο άνοιγμα – με κατεύθυνση προς το Ταμάν – καταστράφηκε», ανέφερε μια πηγή.