Την «ένθερμη υποστήριξή» του προς τη διάδοχό του, Λιζ Τρας, εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Θα προσφέρω στην κυβέρνηση αυτή την πιο ισχυρή υποστήριξή μου» δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, προτού μεταβεί στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Θα στηρίξω τη Λιζ Τρας και την κυβέρνησή της σε κάθε της βήμα» σημείωσε ο Τζόνσον υπογραμμίζοντας ότι η νέα πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στις ραγδαία αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

«Και γνωρίζω ότι η Λιζ Τρας και αυτή η Συντηρητική κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε τους πολίτες στην έξοδο από αυτή την κρίση και αυτή η χώρα θα το αντέξει και θα κερδίσουμε» συνέχισε.

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για την οικονομία. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τις οικογένειες σε όλη τη χώρα. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε και θα το κάνουμε, θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ρωσία: Με την Λιζ Τρας, η Μόσχα «δεν περιμένει αλλαγές» προς το καλύτερο

Η Ρωσία «δεν αναμένει αλλαγές» προς το καλύτερο στις σχέσεις της με το Λονδίνο μετά την εκλογή της Λιζ Τρας στη βρετανική πρωθυπουργία, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της κυρίας Τρας, που έγιναν όταν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών (…), μπορούμε να πούμε με πολλή βεβαιότητα πως δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγές προς το καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Λιζ Τρας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι γνωστή για τη σκληρή γραμμή της έναντι της Ρωσίας, την οποία χαρακτηρίζει «επιθετική» χώρα, ιδιαίτερα λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία που διεξάγεται από τις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ουκρανία ήταν ήδη προτεραιότητα για τον προκάτοχό της, τον Μπόρις Τζόνσον, όμως η Λιζ Τρας προειδοποίησε πως θα διπλασιάσει τις προσπάθειες για να την υποστηρίξει. «Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε πιο μακριά και πιο γρήγορα για να διώξουμε τη Ρωσία απ’ όλη την Ουκρανία» είχε δηλώσει τον Απρίλιο.