Για τους περισσότερους, το να συναντήσουν κάποιον από τους πρώην τους σε κάποιο καφέ, μπαρ ή απλά παντού είναι εφιάλτης. Όχι όπως για την Laura Beth Reese. Η φωτογράφος από τη Βοστόνη, η ιδέα της επανασύνδεσης με τους πρώην συντρόφους και εραστές της ήταν γαργαλιστική.

Το ενδεχόμενο «επανεξέτασης» του πάθους μιας προηγούμενης σχέσης, το να αναζωπυρώσει τις τρυφερές μνήμες δύο ανθρώπων που κάποτε είχαν κοινές, ήταν πολύ δελεαστικό για να αντισταθεί. Και επειδή αυτή είναι μια φωτογράφος, έφερε τη φωτογραφική της μηχανή εμπρός για το γύρο.

«Για όσο μπορώ να θυμηθώ, δυσκολευόμουν πάντα να ξεπεράσω σχέσεις που είχαν τελειώσει, ερωτικές και μη. Παρότι καταλάβαινα γιατί οι σχέσεις μου τελείωναν, δεν μπορούσα ποτέ να συνεχίσω εντελώς τη ζωή μου. Είτε ήμουν με κάποιον για ένα μήνα ή ένα χρόνο, συνέχιζα να τους αγαπώ με κάποιο τρόπο και μετά το τέλος της σχέσης. Για να πω την αλήθεια, μου έλειπαν. Σκέφτηκα πως φωτογραφίζοντάς τους θα είχα μια δικαιολογία για να τους ξαναδώ και να επανασυνδεθώ μαζί τους», δηλώνει η Reese στην Huffington Post.

Η νεαρή, επικοινώνησε με τους πρώην της, μέσω Facebook και email, ακόμα και με αυτούς που έβγαινε όταν ήταν μόλις 13 ετών. «Όταν ξεκίνησα το πρότζεκτ, σκεφτόμουν πως τραβώντας αυτές τις φωτογραφίες θα μπορούσα να επανακτήσω ένα μέρος της δύναμης που ένιωθα πως είχα χάσει μέσα στη σχέση», εξηγεί. «Αυτό που ανακάλυψα, όμως, είναι πως στην πραγματικότητα έχουν αυτοί όλη τη δύναμη. Σπάνια συμφωνούν να φωτογραφηθούν χωρίς καμία δέσμευση. Συνήθως θέλουν κάτι σε αντάλλαγμα».