Τέλος στην επιβίβαση πολιτών του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης σε πτήσεις της από την Τουρκία βάζει αεροπορική εταιρεία της Λευκορωσίας, η Belavia, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (12/11) κατόπιν αιτήματος των τουρκικών αρχών.

Η Belavia ανακοίνωσε πως η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Σύμφωνα με μια απόφαση των αρμόδιων τουρκικών αρχών, από τις 12.11.2021 πολίτες του Ιράκ, της Συρίας, της Υεμένης δεν θα γίνονται δεκτοί για να μεταφερθούν με πτήσεις από την Τουρκία στη Λευκορωσία», αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Belavia.

Παράλληλα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πολωνικής προεδρίας, η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines δεσμεύτηκε κι αυτή να μη μεταφέρει σε πτήσεις της προς την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας υπηκόους του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης. «Η Turkish Airlines επιβεβαίωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον υπηκόους του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης στα αεροπλάνα για το Μινσκ, με εξαίρεση τους κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει πως η Λευκορωσία ενθαρρύνει χιλιάδες ανθρώπους, που διαφεύγουν από μέρη του κόσμου όπου μαίνονται πόλεμοι, να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα και μπορεί να επιβάλει από τη Δευτέρα νέες κυρώσεις εναντίον του Μινσκ και των αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν τους μετανάστες.

Η Belavia, η οποία απαγορεύεται να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την καθήλωση ενός αεροπλάνου νωρίτερα φέτος, συνεχίζει να εκτελεί δρομολόγια προς προορισμούς όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αρμενία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν.