Μια selfie από τα αποδυτήρια της εθνικής Γερμανίας με την καγκελάριο στο πλευρό του Ποντόλσκι σχολιάζεται από το γερμανικό Τύπο, αλλά και η επίσκεψη τους στους παίκτες του Λεβ μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Πορτογαλία και η φωτογραφίας μαζί τους.

«Η δύναμη μιας φωτογραφίας όταν η χορογραφία της ορίζεται από την αδρεναλίνη». Αυτός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Süddeutsche Zeitung, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, και αφορά στην ομαδική φωτογραφία που έβγαλε η καγκελάριος στα αποδυτήρια του γηπέδου στο Εκουαντόρ μετά το 4-0 επί της εθνικής Πορτογαλίας. Και ο αρθρογράφος, αφού περιγράφει πως προέκυψε η φωτογραφία σημειώνει.

«Η ομαδική φωτογραφία με την ομάδα είναι η αποθέωση της ποδοσφαιρικής εικονογραφίας της Μέρκελ. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2006, που έγινε στη Γερμανία, ήταν το πρώτο που έζησε ως καγκελάριος. Τότε η Μέρκελ επισκέφθηκε την ομάδα στο ξενοδοχείο πριν την έναρξη των αγώνων, το κλίμα ήταν μάλλον αμήχανο και τότε είχε αρχίσει συζήτηση με τον τερματοφύλακα Γενς Λέμαν για το γερμανικό φορολογικό σύστημα. Από αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα βγήκαν και οι πρώτες φωτογραφίες της καγκελαρίου που στο μεταξύ ανήκουν στις κλασικές. Δείχνουν την Μέρκελ με σφιγμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου να παρακολουθεί ή με τα χέρια ψηλά να χαίρεται μετά από ένα γκολ».

Μια άλλη φωτογραφία, όμως, έκανε το γύρω του κόσμου, η selfie του Λούκας Ποντόλσκι με την καγκελάριο. Και η εφημερίδα die Welt που φιλοξενεί την φωτογραφία, σχολιάζει: «Όταν η καγκελάριος πηγαίνει στο γήπεδο μοιάζει πιο νέα. Ιδιαίτερα όταν κάθεται κοντά σε μαυροντυμένα στελέχη και πολιτικούς, η ίδια ντυμένη με κόκκινο μπλέιζερ και άσπρο παντελόνι. Μόνο εδώ μπορεί να πανηγυρίζει… Ο Λούκας Ποντόλσκι βρήκε την ευκαιρία και έβγαλε μια selfie με την καγκελάριο. Το χέρι του ήταν αρκετά μακρύ για να πιάσει το χαμόγελό του. Εκείνος είναι ο μεγάλος και η καγκελάριος το κοριτσάκι στο πλευρό του, που χαμογελά ντροπαλά με γυρισμένο το κεφάλι. Ο Ομπάμα δεν θα το έκανε ποτέ με τον εαυτό του».